Σε μετωπική μεταξύ εμπόρων και εμποροϋπαλλήλων έχει εξελιχθεί για τα καλά το θέμα της Λευκής (κατά τους μεν) ή της Πολύχρωμης νύχτας (κατά τους δε), με τις αναρτήσεις μεταξύ τους στα social media να πέφτουν βροχή. 

Το... λάδι στην φωτιά έβαλε οι φερόμενες προθέσεις ορισμένων εμπόρων να κρατήσουν ανοικτά τα καταστήματα τους, όχι μόνο στην τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού, αλλά και το τελευταίο Σαββατοκύριακο, θεωρώντας ότι υπάρχει η δυναμική και το έδαφος για να αυξηθεί η εμπορική κίνηση και ο τζίρος των μαγαζιών τους. 

Από την άλλη πλευρά οι εμποροϋπάλληλοι με μπροστάρη τον Σάββα Τζάκη είναι κάθετοι και τονίζουν ότι η Λευκή Νύχτα είναι απαράδεκτη ως απόφαση, ενώ ανοίγει ορέξεις στους "επίδοξους" για ακόμα μεγαλύτερες "εργοδοτικές αυθαιρεσίες" εις βάρος των εργαζομένων, σε μία εποχή που εξαιτίας της μεγάλης ανεργίας και της ύφεσης της αγοράς, ήδη γίνονται αρκετές. 

Το όλο θέμα όμως έχει και πολιτικές προεκτάσεις, οι οποίες έχουν αρκετές πτυχές, στην τοπική και στην κεντρική σκηνή, σε πρώτο βαθμό μεταξύ ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, με φόντο πάντα τις δημοτικές αρχαιρεσίες που έρχονται τον Μάη.

Πελετίδης, Δήμος και ΚΚΕ

Ο Κώστας Πελετίδης έσπευσε να υποστηρίξει τους εμποροϋπαλλήλους στις διαμαρτυρίες τους, ενώ η δημοτική αρχή από την δική της μεριά δεν δέχτηκε να κάνει καμία συζήτηση με τον Εμπορικό Σύλλογο για την διοργάνωση της λευκής (ή πολύχρωμης νύχτας). 

Την ίδια στιγμή όμως οι εμποροϋπάλληλοι απορούν με την στάση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου (ανήκει πλέον στο ΠΑΜΕ και στο ΚΚΕ) και του προεδρείου του σωματείου τους που μέχρι ώρας δεν έχει πάρει καμία θέση για το όλο θέμα.

Ρώρος, ΣΥΡΙΖΑ και Εμπορικός

Από την άλλη, ο Εμπορικός Σύλλογος, με πρόεδρο τον Γιώργο Ρώρο που θα κατέβει με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ για τον δημαρχιακό θώκο, ήταν αυτός που ανέλαβε την πρωτοβουλία για την τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού, κατηγορώντας πλέον την δημοτική αρχή για εκμετάλλευση του όλου θέματος.

Και από κοντά φυσικά είναι και βέλη του εκτοξεύονται από τους εμποροϋπαλλήλους προς την Περιφέρεια και συγκεκριμένα τον κ. Κατσιφάρα και τον κ. Αλεξόπουλο που πέρασαν το όλο μέτρο, χωρίς όμως να υποψιαστούν τι θα γινόταν στη συνέχεια, αλλά και τα πυρά διαφόρων δημοτικών παρατάξεων κατά της δημοτικής αρχής, τονίζοντας ότι πάει να βγάλει κέρδος από το ζήτημα. 

Κρατάει ισορροπίες η Ν.Δ.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως η στάση της Νέας Δημοκρατίας που μέχρι ώρας αποφεύγει να πάρει κάποια σαφή στήριξη για το θέμα, προσπαθώντας προφανώς να διατηρήσει κάποιες ισορροπίες που θέλει.

Συμπερασματικά η λευκή και πολύχρωμη νύχτα της τελετής έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού, όχι μόνο έφερε αναστάτωση στην πόλη, αλλά και τους πρώτους προεκλογικούς "χορούς" που σαφώς δεν έχουν καμία σχέση με το καρναβάλι. Ελπίζουμε τουλάχιστον.