28 χρόνια συμπληρώνονται από την δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα στο σχολικό συγκρότημα της πλατείας Βουδ, τον Ιανουάριο του 1991. 

Όσοι είχαν ζήσει από κοντά τα γεγονότα της 8ης και 9ης Ιανουαρίου τους είναι αδύνατον να τα ξεχάσουν και να τα διαγράψουν από τη μνήμη τους αφού τους χάραξαν και τους στιγμάτισαν τα χρόνια που ακολούθησαν. 

Ένας άνθρωπος δολοφονήθηκε και έχασε την ζωή του στο αποκορύφωμα του φορτισμένου κλίματος που υπήρχε τότε στην Πάτρα και το οποίο συντηρούσαν τα κόμματα της εξουσίας, χωρίζοντας τις σχολικές κοινότητες σε υπέρμαχους και αντίμαχους των καταλήψεων και ανακατεύοντας εξωσχολικός που προέρχονταν από τους δικούς τους χώρους. 

Ο Χάρης Καραβαγγέλης, ένας έμπειρος φωτορεπόρτερ της Πάτρας που έχει καλύψει άπειρα γεγονότα στην καριέρα του, δουλεύοντας σε αθηναϊκά και τοπικά μέσα, ήταν από αυτούς που έζησαν από κοντά τα όσα είχαν γίνει, καθώς βρέθηκε με την κάμερα του τόσο στον χώρο της δολοφονίας του άτυχου καθηγητή, όσο και στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα, όταν διακομιζόταν εκεί με τους γιατρούς να δίνουν μάταιη μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή. 

Το βίντεο που πρόσφατα ανέβασε στο youtube από τα γεγονότα εκείνων των ημερών αποτελεί πλέον ένα ιστορικό ντοκουμέντο που βοηθά τους νεαρότερους να μάθουν τι πραγματικά είχε γίνει τότε, μεταφέροντας τον θεατή σε εκείνες τις συγκλονιστικές στιγμές που όλοι εμείς στην Πάτρα ευχόμαστε να μην επαναληφθούν ποτέ. 

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο του Χάρη Καραβαγγέλη. 


Υπόθεση Τεμπονέρα Χάρης Καραβαγγέλης - 2018