Τα συνεργεία του δήμου έχουν ξεκινήσει να μαζεύουν τα σπιτάκια, τις φιγούρες και την Χριστουγεννιάτικη Φάτνη από την πλατεία Γεωργίου που αποτέλεσε και φέτος το Χριστουγεννιάτικο χωριό. 

Ένα χωριό που για ακόμα μία φορά γνώρισε "πληγές" από βανδάλους, αλλά και από μικρά παιδιά όπου οι οικογένειες τους δεν είχαν την σύνεση να τα προσέξουν.

Οι περισσότερες πάντως καταστροφές έγιναν από βανδαλισμούς τις νύχτες με πρωταγωνιστές ανήλικους Ρομά που εκμεταλλεύτηκαν την απόφαση του δήμου να μην προχωρήσει σε πρόσληψη ιδιωτικής εταιρίας σεκιούριτι. 

Το παράδοξο; Είδαμε υπάλληλους εταιρίας σεκιούριτι στο Χριστουγεννιάτικο χωριό, μετά την Πρωτοχρονιά και ενώ είχε περάσει σχεδόν η εορταστική περίοδος, έχοντας φτάσει στην ημέρα των Θεοφανείων.

Αργά αντανακλαστικά από τον δήμο; Μάλλον. Πάντως η κίνηση του δείχνει ότι σκοπεύει να κρατήσει όλες αυτές τις Χριστουγεννιάτικες φιγούρες και για την επόμενη χρονιά, θέλοντας να τις προφυλάξει από επιπλέον βανδαλισμούς. 

Οπότε από την νέα χρονιά θα τις ξαναδούμε. Ευχή όλων; Τη νέα χρονιά να δούμε και άλλες καινούργιες και γιατί όχι ένα ξεχωριστό Χριστουγεννιάτικο πάρκο, κάπου στην Πάτρα, αυτό δηλαδή που έχουν τόσες και τόσες πόλεις, αρχής γενομένης από το Αίγιο. Αμήν...