Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι στο πεδίο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με το σχέδιο του υπουργείου Υγείας για τους οικογενειακούς γιατρούς να καταρρέει. 

Στην Πάτρα και στην Αχαΐα οι γιατροί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του υπουργείου για να πάρουν μέρος στο σχέδιο που είχε καταστρώσει για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα, είναι ελάχιστοι, με συνέπεια οι ασφαλισμένοι να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν και να είναι εκτεθειμένοι μπροστά στο κύμα των εποχικών ιώσεων που λόγω και του πολικού ψύχους έχουν αυξηθεί. 

Το μέτρο του οικογενειακού γιατρού, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν επαγγελματίες που προέρχονται από τον χώρο της υγείας, με βάση τις υπάρχουσες συνθήκες που επικρατούν, είναι ανεφάρμοστο αφού πλέον οι περισσότεροι έχουν φύγει από την ομπρέλα του ΕΟΠΥΥ, όπως ήθελε το νέο σχέδιο του υπουργείου Υγείας. 

Οι ασφαλισμένοι σε περίπτωση που αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα υγείας είναι εγκλωβισμένοι στο μέτρο του οικογενειακού γιατρού και έτσι αναγκάζονται οι περισσότεροι από αυτούς να καταφεύγουν σε έναν ιδιώτη ιατρό, πληρώνοντας από την τσέπη τους για τις εξετάσεις. Το όλο σχέδιο του υπουργείου, όπως λένε στον χώρο της υγείας, έχει ήδη αποτύχει αφού παραμένει αρκετά μακριά από τους στόχους του.