Πέρα από τους άστεγους και τους άπορους της Πάτρας, σημαντικό πρόβλημα αυτές τις ημέρες που η θερμοκρασία έχει φτάσει στο μηδέν τις πρωινές και τις νυχτερινές ώρες, αντιμετωπίζουν τουλάχιστον 300 οικογένειες που ζουν χωρίς ρεύμα αφού η ΔΕΗ τους το έχει κόψει λόγω οφειλών. 

Οι οικογένειες αυτές μπορεί να έχουν μία στέγη για να μείνουν, όμως δεν έχουν την δυνατότητα να προφυλαχθούν από το κρύο και τις πολικές θερμοκρασίες που επικρατούν αφού δεν υπάρχει στα σπίτια τους, ούτε πετρέλαιο θέρμανσης, ούτε η δυνατότητα για να βάλουν θερμαντικές σόμπες και ηλεκτρικά σώματα που να ζεσταίνουν τους χώρους τους. 

Ξεπαγιάζουν με λίγα λόγια και ο μόνος τρόπος για να ζεσταθούν από τη στιγμή που οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν τζάκια στα σπίτια που διαμένουν, είναι η κουβέρτα και τα στρώματα. Με βάση τα στοιχεία του δήμου τουλάχιστον 300 οικογένειες της Πάτρας περνούν το πολικό αυτό κύμα κακοκαιρίας χωρίς θέρμανση, αλλά και χωρίς φως. 

Ο δήμος έκανε προσπάθειες με εξορμήσεις του στην ΔΕΗ τις μέρες των γιορτών για να σταματήσει αυτό το "κύμα" διακοπών ρεύματος σε υπερχρεωμένα σπίτια, όμως στα νοικοκυριά που το ρεύμα έχει ήδη κοπεί δεν μπορεί να κάνει κάτι.

Ο δήμος και ο Κοινωνικός Οργανισμός δεν έχει κάποιο κατάλυμα, ειδικά διαμορφωμένο, για μαζική παραμονή για να μπορέσουν οι οικογένειες αυτές να περάσουν τις κρύες νύχτες του χειμώνα σε έναν ζεστό χώρο. Ωστόσο, δίνονται κουβέρτες και ρούχα σε όσους έχουν ανάγκη στην δημοτική ιματιοθήκη που αυτές τις μέρες βρίσκεται στο στάδιο της μετακόμισης, λόγω των εργασιών που είναι να ξεκινήσουν στο παλαιό Αρσάκειο. 

Κουβέρτες και στρώματα δίνονται σε οικογένειες που δεν έχουν θέρμανση και από τον σύλλογο του Φωτεινού Αστεριού. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότερες από αυτές τις οικογένειες χωρίς ρεύμα έχουν παιδιά. Καταλαβαίνει κανείς πόσο ανάγκη έχουν από θέρμανση αυτές τις μέρες.