Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει τη νότια Γερμανία και την Αυστρία με ολόκληρες κωμοπόλεις στις Άλπεις να εκκενώνονται καθώς αναμένονται νέες χιονοπτώσεις.

Το επίπεδο συναγερμού για χιονοστιβάδες αυξήθηκε στο μέγιστο σ’ ολόκληρη την περιοχή μετά τους θανάτους των τελευταίων 24ώρων.

Ιδιαίτερα τραγική η περίπτωση ενός σκιέρ από τη Βάδη Βυρτεμβέργη που επέζησε χιονοστιβάδας στο Νταμιούλς, αλλά τα πόδια του σφηνώθηκαν στο χιόνι. Όταν τον εντόπισαν οι διασώστες ήταν πλέον αργά. Μια δεύτερη χιονοστιβάδα τον σάρωσε κι άφησε την τελευταία του πνοή μπροστά στα μάτια της φίλης του.

Στα θύματα συγκαταλέγονται κι ένας 26χρονος σκιέρ, ένας ξεναγός και μια 20χρονη Γερμανίδα που βγήκε για βόλτα, ενώ ένας Σλοβένος έπεσε μέσα σε βαθύ στρώμα χιονιού στο Πόνγκαου της Αυστρίας κι άφησε εκεί την τελευταία του πνοή. Τραγικός ήταν ο θάνατος και μιας 24χρονης Ελβετίδας στο Γκάργκελεν της Αυστρίας, που έπεσε από βράχο ενώ έκανε snowboard, σφηνώθηκε στο χιόνι και πέθανε από ασφυξία. Άλλοι δύο νεκροί που είχαν πάει για βόλτα σε δάσος βρέθηκαν νεκροί χθες, ενώ στο Ρίτνερ Χορν στο νότιο Τιρόλο μια 38χρονη Ιταλίδα με την οκτάχρονη κόρη της έπεσαν με έλκηθρο πάνω σε δέντρο γιατί δεν μπόρεσαν να διαβάσουν τις προειδοποιητικές πινακίδες στα Γερμανικά.

Το κοριτσάκι σκοτώθηκε, η μητέρα της νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση.

Έκλεισαν χιονοδρομικά κέντρα

Λόγω του υψηλού κινδύνου χιονοστιβάδων οι Αρχές έκλεισαν τα χιονοδρομικά κέντρα της περιοχής Χοχκαρ της Αυστρίας καλώντας κατοίκους και επισκέπτες να απομακρυνθούν άρον-άρον.

Παράλληλα προειδοποίησαν τους σκιέρ να μην πηγαίνουν στις πλαγιές των βουνών και να αποφεύγουν την οδήγηση παρά μόνον σε έκτακτες περιπτώσεις.