«Πολιτικά κίνητρα» εκτιμάται ότι είχε η επίθεση που δέχθηκε από μασκοφόρους στη Βρέμη βουλευτής της γερμανικής ακροδεξιάς με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, η επίθεση κατά του Φρανκ Μάγκνιτς, βουλευτή του AfD («Εναλλακτική για τη Γερμανία) και επικεφαλής της οργάνωσης του ακροδεξιού κόμματος στην πόλη-κρατίδιο της Βρέμης πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο κέντρο της πόλης.

«Δεδομένων των δραστηριοτήτων του θύματος, θεωρούμε ότι πρόκειται για πολιτικών κινήτρων ενέργεια», εξήγησε η αστυνομία αναφέροντας ότι οι αρμόδιες για τέτοιου είδους υπηρεσίες ασφαλείας του κρατιδίου έχουν αναλάβει την έρευνα.

Σύμφωνα με το ακροδεξιό κόμμα, ο Φρανκ Μάγκνιτς δέχθηκε επίθεση τριών ατόμων που είχαν καλυμένα πρόσωπα. «Τον κτύπησαν με ξύλινα ρόπαλα μέχρι που έμεινε αναίσθητος και στην συνέχεια τον κλώτσησαν καθώς ήταν πεσμένος στο έδαφος», ανακοίνωσε η Εναλλακτική για την Γερμανία προσθέτοντας ότι ένας οικοδόμος που ήταν παρών έβαλε τέλος στην επίθεση, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Γεργκ Μόιτεν, στέλεχος του AfD, κατήγγειλε ότι οι δράστες «κτύπησαν σχεδόν μέχρι θανάτου» τον βουλευτή και δήλωσε σοκαρισμένος.

Την περασμένη Πέμπτη, η έκρηξη μηχανισμού που είχε τοποθετηθεί σε κάδο απορριμμάτων προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στα γράφεια του AfD στην περιοχή της Σαξονίας, που είναι ένα από τα προπύργια της γερμανικής ακροδεξιάς.

Το κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία είναι από τον Σεπτέμβριο 2017 το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης στην ομοσπονδιακή βουλή, απέναντι στον συνασπισμό της Άνγκελα Μέρκελ που απαρτίζεται από τα δύο αδελφά κόμματα Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας και τους Σοσιαλδημοκράτες. Οι δημοσκοπήσεις του δίνουν λίγο κάτω από το 15% της πρόθεσης ψήφου.