Η Μιμή Ντενίση είναι γκράντε σε όλα της. Στην καθημερινή της ζωή πάντοτε προσεγμένη, στο θέατρο πάντα υπερπαραγωγή.

Ποιος θα φανταζόταν λοιπόν ότι τρώει... πιτόγυρα και μάλιστα ντυμένη Αυτοκράτειρα;

Ο σκηνοθέτης Βασίλης Θωμόπουλος αποκάλυψε τώρα ένα πραγματικά απίστευτο και αστείο περισταστικό από την περίοδο που η Μιμή Ντενίση ανέβαζε την Αυτοκράτειρα Θεοδώρα.

«Πολλές ιστορίες στα τόσα χρόνια, αλλά και υλικό σε αρχείο. Από τα πιο «πολύτιμα» είναι από το γύρισμα για το διαφημιστικό της παράστασης «Αυτοκράτειρα Θεοδώρα» με τη Μιμή Ντενίση. Ύστερα από πολλές ώρες γύρισμα, η Μιμή, με όλη αυτή την αυτοκρατορική ενδυμασία του ρόλου της, να τρώει πιτόγυρο μέσα στα χρυσά! Το σουβλάκι στη Βυζαντινή Αυτοκρατορία!», περιγράφει ο ίδιος στο Τηλέραμα ενώ εξηγεί πώς ο ίδιος ενώ δεν είναι ηθοποιός βρέθηκε με.. ρόλο!

«Δεν είμαι ηθοποιός, αλλά όλο και κάποιο μικρό ρολάκι κάνω σε όλες τις σειρές. Στο «50-50» το παράκανα, αν και υπήρχε ηθοποιός που έκανε τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας. Προέκυψε ένα πρόβλημα σε ένα γύρισμα, οπότε έπαιξα τον ρόλο για να μην καθυστερήσουμε, και οι τρεις τους, οι Μπουλάς-Φιλιππίδης-Χαϊκάλης... έβγαλαν το άχτι τους. Ηταν μαρτύριο το γύρισμα για μένα στο «τσιπουράδικο» και η χαρά τους... Με πείραζαν συνέχεια και έκαναν πολλά που δεν... λέγονται! Δεν καταλαβαίναμε τότε πόσο πολύ θα άρεσε αυτή η παρέα», λέει μεταξύ άλλων.