Ένα φαινόμενο που συναντήσαμε στην ακμή της κρίσης, κάνει και πάλι δυναμικά την επανεμφάνιση του το τελευταίο διάστημα, με τα κρούσματα να έχουν αυξηθεί αρκετά.

Πρόκειται για το φαινόμενο της κλοπής βενζίνης που σύμφωνα με την Αστυνομία βρίσκεται ξανά σε έξαρση στην Πάτρα, με τους αγνώστους δράστες να δρουν ανενόχλητοι κυρίως τις νύχτες, χτυπώντας σε διάφορες περιοχές και συνοικίες. 

Οι δράστες αδειάζουν τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων και των δικύκλων με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες τους να μην μπορούν να μετακινηθούν και να αναγκάζονται να τρέχουν στα βενζινάδικα, την στιγμή που είχαν "γεμίσει" τα οχήματα τους, πριν από μερικές ώρες.

Οι κλοπές που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα, με τις καταγγελίες στην Αστυνομία, να πέφτουν "βροχή", δείχνει ότι οι δράστες έχουν επανέλθει για τα καλά στο προσκήνιο.

Η Αστυνομία ερευνά το ενδεχόμενο οι κλοπές αυτές να γίνονται από οργανωμένη σπείρα που δεν έχει σαν σκοπό της να τη μεταφέρει την βενζίνη στα δικά της οχήματα, αλλά να την πουλήσει στην "μαύρη" αγορά, εξασφαλίζοντας ένα σημαντικό κέρδος.

Σε αυτή την κατεύθυνση έχει ξεκινήσει έρευνες για το όλο θέμα, καθώς οι κλοπές έχουν αυξηθεί, με τους δράστες να έχουν "χτυπήσει" τόσο σε περιοχές του κέντρου της Πάτρας, όπως και σε συνοικίες σαν το Ζαβλάνι, την Λεύκα, την Ανθείας και την Αγυιά.