"Θερίζουν" οι μικροκλοπές στο κέντρο της Πάτρας, με τους "τσαντάκηδες" να έχουν κάνει δυναμική εμφάνιση της τελευταίες ώρες. 

Δύο περιστατικά έγιναν το βράδυ της Δευτέρας στην Πάτρα, στην Αγίου Ανδρέα, αλλά και στην Κανακάρη, ενώ παρόμοια κρούσματα είχαν καταγγελθεί στην Αστυνομία και τις περασμένες ημέρες, με τους τσαντάκηδες να "χτυπούν" σε περιοχές όπως τα Ψηλαλώνια, η πλατεία Όλγας και η Ομόνοια. 

Οι "τσαντάκηδες" παραμονεύουν και περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να επιτεθούν στα θύματα τους, είτε πάνω σε μηχανάκια, είτε ακόμα και με τα πόδια. Στο "μάτι" τους μπαίνουν συνήθως οι ηλικιωμένες γυναίκες που δεν  έχουν πολλά περιθώρια αντίδρασης.

Εξάλλου, αρκετά περιστατικά είχαμε τις περασμένες ημέρες και με τους "πορτοφολάκηδες", αυτούς δηλαδή που βλέποντας ανοικτές τσάντες σε καταστήματα ή σε χώρους που έχουν πολυκοσμία, δρουν χωρίς κανείς να τους πάρει χαμπάρι.

Σύμφωνα με την Αστυνομία οι περισσότεροι είναι "επαγγελματίες" σε αυτό που κάνουν. Η ΕΛ.ΑΣ. συνιστά προσοχή στους πολίτες και να μην κυκλοφορούν με ανοικτές τσάντες.