Συστατικά

Για τα ζυμαρικά:

  • 230 gr ζυμαρικό κοχυλάκι
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 500 gr ντοματίνια
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1/2 γλυκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κ. γλυκού μείγμα μυρωδικών
  • 2 κ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ. ζωμό κοτόπουλου
  • 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1 φλ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 1/2 φλ. παρμεζάνα τριμμένη

Για το πέστο:

  • 2 φλ. baby σπανάκι
  • 1 1/2 φλ. μπρόκολο σε φουντίτσες
  • 1 1/2 φλ. βασιλικός
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 φλ. ζωμός κοτόπουλου

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Στο μπλέντερ χτύπησε το σπανάκι με το μπρόκολο και τον βασιλικό.
  • Αλατοπιπέρωσε τα υλικά και πρόσθεσε σιγά-σιγά τον ζωμό κοτόπουλου μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
  • Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και σούρωσέ τα.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε μια κουταλιά λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε τα ντοματίνια με αλατοπίπερο για πέντε λεπτά.
  • Αφαίρεσέ τα από το τηγάνι και ζέστανε το υπόλοιπο λάδι.
  • Σοτάρισε το κρεμμύδι για τρία λεπτά και πρόσθεσε το σκόρδο με το μείγμα μυρωδικών για άλλο ένα λεπτό.
  • Ανακάτεψε το αλεύρι στο τηγάνι για ένα λεπτό να καβουρδιστεί με τα υπόλοιπα υλικά και πρόσθεσε σιγά-σιγά τον ζωμό κοτόπουλου.
  • Μόλις πάρει βράση, χαμήλωσε την φωτιά και σιγόβρασε ανακατεύοντας τακτικά για τέσσερα λεπτά.
  • Πρόσθεσε στην κρέμα το πέστο και την κρέμα γάλακτος και συνέχισε να ανακατεύεις για άλλα τρία λεπτά.
  • Ρίξε και τα ζυμαρικά στο τηγάνι και ανακάτεψε καλά για δύο λεπτά.
  • Αλατοπιπέρωσε, αφαίρεσε το τηγάνι από την φωτιά και ανακάτεψε την μοτσαρέλα με την παρμεζάνα μέχρι να λιώσουν.
  • Σέρβιρε όσο είναι ζεστά με τα ψητά ντοματίνια.

Πηγή: tlife.gr