Είναι γνωστό ότι τα Καρναβαλικά Πληρώματα έχουν βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό τις σχέσεις τους με τον Δήμο και τον Καρναβαλικό Οργανισμό, στο πλαίσιο των ετοιμασιών για το Πατρινό Καρναβάλι 2019 και την διοργάνωση του Κρυμμένου Θησαυρού. 

Οι Καρναβαλιστές προχώρησαν στην πρόταση που είχαν κάνει και πέρυσι για τη διοργάνωση του Κρυμμένου Θησαυρού και αυτή τη φορά ο Καρναβαλικός Οργανισμός την έκανε δεκτή. Έτσι και με την "βούλα" πλέον οι Καρναβαλιστές δεν θα προχωρήσουν στην διοργάνωση του Συμπληρωματικού Κρυμμένου Θησαυρού, όπως είχε γίνει πέρυσι. 

Θα διοργανώσουν βέβαια το παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού, όμως αυτό θα έχει την αιγίδα του Καρναβαλικού Οργανισμού. Τα πληρώματα του πρώην ΑΣΟ αναλαμβάνουν έτσι την διοργάνωση του Κρυμμένου Θησαυρού για το Πατρινό Καρναβάλι 2019, μετά την πρόταση που έκαναν και έγινε δεκτή από τον Δήμο και ήδη οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει. 

Την πρόταση υπογράφουν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, 52 Καρναβαλικά πληρώματα, ενώ το πρώτο παιχνίδι θα πραγματοποιηθεί στην τελετή έναρξης στις 19 Ιανουαρίου. Αξίζει να αναφέρουμε ότι με βάση τα περσινά δείγματα που έδειξαν οι Καρναβαλιστές στο παιχνίδι ο Κρυμμένος Θησαυρός εξελίσσεται, θα γίνεται και σε κλειστούς χώρους και θα έχει μία πιο σύγχρονη προσέγγιση στα θέματα του, λαμβάνοντας υπόψη του και την τεχνολογία.