Αγαπάει την πόλη της και σίγουρα είναι ένα από τα άτομα που μπορεί να προσφέρει πολλά.

Όμως η χρονική συγκυρία και οι συνθήκες που επικρατούν με βάση τις υποχρεώσεις που έχει στον Ιατρικό Σύλλογο της Πάτρας, δεν επιτρέπουν στην Άννα Μαστοράκου, να απαντήσει θετικά στην πρόταση που της έγινε από την Νέα Δημοκρατία για να αναλάβει επικεφαλής μιας παράταξης που θα διεκδικούσε την δημαρχία της Πάτρας. 

Η ίδια μιλώντας στο patrasevents.gr τονίζει για την απόφαση αυτή που έχει πάρει. "Η πρόταση που μου έγινε είναι αναμφίβολα τιμητική για το πρόσωπο μου και ευχαριστώ όσους την σκέφτηκαν αφού δείχνει την εμπιστοσύνη που έχουν προς σε μένα, αλλά και την εκτίμηση τους.

Όμως από την άλλη πρόσφατα έλαβα το αποτέλεσμα μιας μεγάλης εκλογικής νίκης, με σημαντική πλειοψηφία στον Ιατρικό Σύλλογο, κάτι που μου γεννά τεράστιες ευθύνες και που φυσικά σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να αποποιηθώ. Αγαπώ την πόλη μου, θέλω να προσφέρω, όμως αυτή τη στιγμή νιώθω ότι προσφέρω μέσα από τον Ιατρικό Σύλλογο. 

Άλλωστε νομίζω πως αντικειμενικά δεν υπάρχει ο ανάλογος χρόνος για την σωστή προετοιμασία και οργάνωση ενός τέτοιου εγχειρήματος που μου ζητήθηκε. Κρίνω ότι οι χρονικές συγκυρίες σε ότι αφορά το ενδεχόμενο της υποψηφιότητας μου δεν είναι οι κατάλληλες. Σε κάθε περίπτωση θέλω και πάλι να επαναλάβω τις ευχαριστίες μου για την τιμή που έγινε προς το πρόσωπο μου".