Η χαρά του κλέφτη αποδείχτηκε για ακόμα μία φορά πως είναι οι γιορτές για τους επιτήδειους που έχουν μπει στα δίχτυα της παραβατικότητας. 

Σύμφωνα με κύκλους της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. οι κλοπές που σημειώθηκαν στην περιοχή την περίοδο των γιορτών και καταγγέλθηκαν στην αστυνομία από το διάστημα της παραμονής των Χριστουγέννων, μέχρι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ξεπέρασαν τις 30. 

Οι περισσότερες από αυτές τις κλοπές αφορούσαν διαρρήξεις σε σπίτια, αλλά και σε αυτοκίνητα, ενώ η πλειοψηφία των συμβάντων καταγράφηκε κυρίως στην Πάτρα.

Οι κλέφτες έψαχναν την ευκαιρία για να μπουν σε διαμερίσματα και σπίτια, κοιτάζοντας αν υπήρχαν ανασφάλιστες πόρτες ή παράθυρα, ενώ το ίδιο έκαναν και στις περιπτώσεις που έβαζαν στο μάτι τους οχήματα. 

Παρά τις αυξημένες περιπολίες που γίνονταν στους δρόμους της Πάτρας, κατά την διάρκεια των ημερών της εορταστικής περιόδου, πολλά ήταν και τα περιστατικά κλοπών πορτοφολιών.

Πάντως, και μετά τον ερχομό του νέου χρόνου, η δράση των κλεφτών συνεχίστηκε, αφού το Σαββατοκύριακο που πέρασε, δηλώθηκαν στην αστυνομία περισσότερες από 20 κλοπές, τόσο στην Πάτρα, όσο στην Αχαΐα.  

Οι καταγγελίες κλοπών και διαρρήξεων, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, πρόκειται να αυξηθούν τις επόμενες ημέρες, όταν επιστρέψουν στην βάση τους και οι τελευταίοι από τους εκδρομείς των γιορτών. Αρκετές κλοπές σημειώθηκαν επίσης κατά την ίδια περίοδο, σε Αίγιο και Δυτική Αχαΐα. 

Η αστυνομία, πάντως, έκανε ότι μπορούσε για να προφυλάξει τις περιουσίες των πολιτών, με αυστηρά μέτρα ασφαλείας και συνεχείς περιπολίες νύχτα και μέρα καθ' όλη την διάρκεια της εορταστικής περιόδου.