Δεν φτάνει που κάνουν "αμάν" για να ενοικιάσουν ένα διαμέρισμα, ούτε και ο φόρος για τα ακίνητα δεν λέει να μειωθεί.
Οι ιδιοκτήτες ακινήτων της Πάτρας που προσδοκούν ένα έξτρα μικρό εισόδημα από ένα διαμέρισμα που μπορεί να έχουν, είναι αντιμέτωποι με τα "φέσια" που αντιμετωπίζουν συχνά από τους ενοικιαστές τους, αφήνοντας τους χρέη στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, του νερού ή των κοινοχρήστων.
Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν το φαινόμενο αυτό έχει κάνει έντονη την εμφάνιση του τους τελευταίους μήνες, ωστόσο δεν είναι πρωτόγνωρο για αυτούς. Ξεκίνησε από τα πρώτα χρόνια της κρίσης και συνεχίζεται. Είναι ένας ακόμα παράγοντας που επηρεάζει αρνητικά την αγορά των ακινήτων η οποία παραμένει σε ύφεση, μη έχοντας την δυναμική για να πάρει τα πάνω της.
Οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων, πέρα από τον φόβο που έχουν για την πληρωμή των ενοικίων τους, αντιμετωπίζουν και τα χρέη που τους αφήνουν οι ενοικιαστές τους, τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις μπορούν να ξεπεράσουν ακόμα και τα 500 ευρώ συνολικά. Για αυτό και οι περισσότεροι από αυτούς βάζουν πλέον ως απαράβατο όρο στις συμφωνίες τους, να πηγαίνει το ρεύμα και το νερό στο όνομα του ενοικιαστή.
Διαφορετικά προτιμούν να μην το νοικιάζουν καθόλου. Αρκετοί μάλιστα από αυτούς έχουν και έντονα παράπονα για την κατάσταση στην οποία τους αφήνουν το διαμέρισμα τους οι ενοικιαστές τους. Ειδικότερα, σε κάποιες περιπτώσεις που έχουν συνεργαστεί με φοιτητές, οι ζημιές που καλούνται να πληρώσουν για τις επισκευές του διαμερίσματος, ξεπερνούν πολλές φορές τα χρήματα που έχουν πάρει από το ενοίκιο.
Πάντως, οι περισσότεροι από τους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων, βλέποντας όλα τα παραπάνω, ψάχνουν τρόπους για να τα πουλήσουν, όμως και αυτή η λύση είναι κάτι που δεν τους συμφέρει, αφού η αξία τους λόγω της ύφεσης που έχει η αγορά ακινήτων, παρουσιάζει μία σταθερή πτώση. Άρα αν καταφέρουν και το πουλήσουν θα το δώσουν κοψοχρονιά. Και έτσι μένουν με τον βραχνά...