Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά... 

Οι φήμες που ήθελαν την Νέα Δημοκρατία να σκέφτεται σοβαρό το ενδεχόμενο να προχωρήσει στην δημιουργία μιας νέας δημοτικής παράταξης που να προέρχεται από τον χώρο της, έχοντας ως επικεφαλής την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας, Άννα Μαστοράκου, φαίνεται ότι θα επιβεβαιωθούν. 

Σύμφωνα με πληροφορίες τις τελευταίες ώρες υπάρχει έντονη κινητικότητα στον χώρο της τοπικής Νέας Δημοκρατίας, με βάση τις οποίες ετοιμάζεται πρόταση στην Άννα Μαστοράκου για να κατέβει υποψήφια δήμαρχος για τον δημαρχιακό θώκο της Πάτρας, με την στήριξη του κόμματος και των στελεχών του. 

Την πρόταση αυτή στηρίζουν πέρα από τα κομματικά όργανα της Νέας Δημοκρατίας και οι βουλευτές του κόμματος. Η Άννα Μαστοράκου αναμένεται να απαντήσει μέσα στις επόμενες ώρες, ενώ ήδη έχει προχωρήσει σε κάποιες συζητήσεις με άτομα του στενού της περιβάλλοντος για το ποιες θα είναι οι τελικές της κινήσεις. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι μέχρι τώρα η Νέα Δημοκρατία είχε ακολουθήσει μία τακτική, σύμφωνα με την οποία δεν στήριζε επίσημα κάποιον υποψήφιο, ενώ σε παρόμοια σενάρια που είχαν βγει στο φως της δημοσιότητας παλιότερα, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου φέρεται να ήταν αρνητική.