Ποτέ άλλοτε στην Ελλάδα δεν έχει γίνει αυτό που κάνει η σημερινή κυβέρνηση με την «ωμή προσπάθεια παρέμβασης στην δικαιοσύνη, με μεθοδεύσεις και ευθείες απειλές από κορυφαίους υπουργούς και συνεργάτες του Πρωθυπουργού, όταν οι δικαστικές αποφάσεις δεν τους ήταν αρεστές», αναφέρει την συνέντευξή του στο dikastiko.gr o εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ) και δικηγόρος, Παύλος Χρηστίδης.

Μάλιστα αναφέρει ξεκάθαρα πως εάν όσα έχουν αποκαλυφθεί τελευταία για την υπόθεση Novartis δεν ανατραπούν «κάποιοι προσπάθησαν με απαράδεκτες παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, με πρακτικές που θυμίζουν παρακράτος και παραδικαστικό κύκλωμα να εμπλέξουν πολιτικούς της αντιπάλους, πρώην υπουργούς και πρωθυπουργούς της χώρας».

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Η υπόθεση Novartis είναι ένα μεγάλο διεθνές σκάνδαλο που διερευνάται σε όλο τον κόσμο, που αφορά βεβαίως και στην χώρα μας. Η διερεύνηση αυτής της υπόθεσης και στη χώρα μας από την δικαιοσύνη και ο καταλογισμός ευθυνών είναι απαραίτητος. Εμείς θέλουμε διαφάνεια για τους πάντες, πάντα και παντού. Είναι όμως άλλο αυτό και άλλο εκείνο που επιχείρησε να κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, με αφορμή το σκάνδαλο Novartis, όπου πρώτα από όλα επιχείρησε να προεξοφλήσει την καταδικαστική απόφαση για μια σειρά πολιτικών προσώπων. Ταυτόχρονα, εφόσον όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας δεν ανατραπούν, φαίνεται ότι κάποιοι προσπάθησαν με απαράδεκτες παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, με πρακτικές που θυμίζουν παρακράτος και παραδικαστικό κύκλωμα να εμπλέξουν πολιτικούς της αντιπάλους, πρώην υπουργούς και πρωθυπουργούς της χώρας. Ο χειρισμός αυτός εκ μέρους της κυβέρνησης αποτελεί ένα άλλο μεγάλο στίγμα που πλήττει την αξιοπιστία της δικαιοσύνης, την διάκριση των εξουσιών και εν τέλει την ίδια την δημοκρατία στη χώρα μας. Εύχομαι πολύ γρήγορα η υπόθεση να διαλευκανθεί και στις δυο εκφάνσεις της διότι όσα ζούμε παραπέμπουν σε ιλαροτραγωδία».