Από τις πιο συγκινητικές στιγμές της Τελετής του Αγιασμού των υδάτων στον μόλο της Αγίου Νικολάου της Πάτρας ήταν αυτή που εξελίχτηκε μέσα στο νερό, όταν ήδη ο 19χρονος Μάρκος Αναστασόπουλος είχε πιάσει στον Σταυρό και ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόσστομος, έψελνε το "Εν Ιορδάνη...". 

Οι κολυμβητές που είχαν βουτήξει στα παγωμένα νερά του μόλου στο παλαιό λιμάνι της Πάτρας αντί να βγουν προς τα έξω βλέποντας ότι το όλο θέμα είχε τελειώσει, όχι μόνο έσπευσαν να φιλήσουν τον Σταυρό που είχε πιάσει ο 19χρονος, αλλά κάνοντας έναν κύκλο, ξεκίνησαν να τραγουδούν τον Εθνικό Ύμνο, στέλνοντας έτσι το δικό τους μήνυμα για τα όσα γίνονται στην χώρα, αλλά και στον ελληνισμό γενικότερα. 

Τους άκουσε ο Μητροπολίτης και ξαφνικά σταμάτησε να ψέλνει. "Ξανά πέστε το..."ακούστηκε να λέει από το μεγάφωνο, την ώρα που οι επίσημοι βιντεοσκοπούσαν και το κοινό χειροκροτούσε τους κολυμβητές για αυτή τους την πρωτοβουλία που είχαν μέσα στο νερό και με το κρύο να είναι αρκετά τσουχτερό.

Οι ψυχές του κόσμου που βρέθηκε στον μόλο για να παρακολουθήσουν τον Αγιασμό ζεστάθηκαν κάπως από το κρύο μετά την ενέργεια των κολυμβητών και που και αυτοί βγήκαν στη στεριά με "φλόγα" μέσα τους, έχοντας πάρει πλέον την ευλογία του Σταυρού. Όλα αυτά για λίγο. Βλέπετε, το κρύο ήταν αρκετά τσουχτερό και οι εποχές παραμένουν έτσι και αλλιώς "κρύες" και σκοτεινές...