Αναστάτωση επικρατεί τις νύχτες στους δρόμους γύρω από την πλατεία Υψηλών Αλωνίων στην Πάτρα, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν κάτοικοι της περιοχής. 

Οι φωνές και οι φασαρίες που ακούγονται μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα τους τελευταίους μήνες έχουν μετατραπεί σε ένα καθημερινό σχεδόν φαινόμενο, αναστατώνοντας τους και ξυπνώντας τους από τον ύπνο τους. Πρόκειται για συμμορίες νεαρών ανήλικων Ρομά που τα βράδια μετατρέπουν την πλατεία σε στέκι τους βάζοντας μουσική και φτάνοντας πολλές φορές στο σημείο να τσακωθούν μεταξύ τους. 

Οι τσακωμοί, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι κάτοικοι της περιοχής, είναι άγριοι και έχουν δει περιπτώσεις όπου οι μπουνιές πέφτουν "βροχή" μεταξύ των νεαρών, με κάποιους από αυτούς να αποχωρούν ματωμένοι από την πλατεία ή με σκισμένα ρούχα, ενώ πολίτες φοβούνται να περάσουν από το σημείο, αλλάζοντας δρόμο. 

Οι κάτοικοι της περιοχής μιλούν για ένα επαναλαμβανόμενο φαινόμενο που τους έχει φτάσει στο σημείο να ειδοποιήσουν την Αστυνομία, χωρίς όμως η τελευταία να έχει προχωρήσει σε κάποια παρέμβαση. 

Όπως πιστεύουν θα πρέπει να υπάρξει άμεσα κάποια επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. αφού οι συμμορίες χρησιμοποιούν την πλατεία για ορμητήριο, κάνοντας συναλλαγές ναρκωτικών ουσιών και ψάχνοντας την ευκαιρία για να δράσουν παραβατικά, προχωρώντας σε διαρρήξεις σπιτιών, καταστημάτων ή ακόμα και αυτοκινήτων. 

Το όλο φαινόμενο, πάντως, σε μία εποχή που στην ίδια πλατεία συχνάζουν ανήλικες Ρομά, τις πρωινές και τις μεσημεριανές ώρες, καταφεύγοντας σε υπαίθρια πορνεία, υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο την περιοχή που κάποτε ήταν μία από τις πιο πλούσιες συνοικίες της Πάτρας.