Μπορεί η εορταστική περίοδος να τελείωσε, όμως, για τα Καλάβρυτα μόλις ξεκίνησε η σαιζόν του χειμώνα, με την πλήρη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, αλλά και τον τουριστικό κλάδο της πόλης να έχει ετοιμαστεί ήδη για το 2019, υποδεχόμενος το νέο έτος με αισιοδοξία και πίστη. 

Το πρώτο Σαββατοκύριακο, άλλωστε, του 2019, αυτό των Θεοφανείων, πέρασε με τα Καλάβρυτα να γνωρίζουν μεγάλη επισκεψιμότητα και τις κρατήσεις στα ξενοδοχεία και στα δωμάτια να αγγίζουν το 100%. 

Η κίνηση, παρά το κρύο και τις χαμηλές θερμοκρασίες, ήταν ιδιαίτερα αισθητή και στα καταστήματα εστίασης της πόλης, με τις ταβέρνες, τις καφετέριες και τα ζαχαροπλαστεία να γεμίζουν από κόσμο, ενώ κίνηση υπήρξε και στην αγορά, με τα μαγαζιά να είναι ανοικτά. 

Το Σαββατοκύριακο, αλλά και οι μέρες που προηγήθηκαν για τα Καλάβρυτα, έδειξαν ότι η φετινή χειμερινή σεζόν του 2019 μπαίνει δυναμικά για την πόλη που έτσι και αλλιώς έχει κάνει μεγάλα άλματα στην τουριστική της δυναμική τα τελευταία χρόνια.

Πώς; Βελτιώνοντας την ποιότητα των υπηρεσιών της, μη αλλοιώνοντας τον παραδοσιακό χαρακτήρα των τοπικών προϊόντων της και αυξάνοντας ακόμα περισσότερο τον αριθμό των δωματίων. 


Πλέον τα Καλάβρυτα, έχοντας αυξήσει τις κλίνες, με αρκετούς ιδιοκτήτες να διαμορφώνουν τα σπίτια τους, βάζοντας τα σε καθεστώς Airbnb, έχουν μεγιστοποιήσει την δυναμική της επισκεψιμότητας τους, κάτι που με τους ρυθμούς της τουριστικής προσέλευσης, πρόκειται να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο τα κέρδη για τους επαγγελματίες και την τοπική αγορά. 

Ήδη με βάση το σύνολο των κλινών τα Καλάβρυτα μπορούν να φιλοξενήσουν πάνω από 5.000 επισκέπτες, κάτι που ασφαλώς θα ζεστάνει ακόμα περισσότερο τα ταμεία των καταστημάτων εστίασης, αλλά και του εμπορίου. Στα Καλάβρυτα αισιοδοξούν ότι η νέα χρονιά ίσως να είναι η καλύτερη των τελευταίων χρόνων. 

Δείτε φωτογραφίες: 


(Οι φωτογραφίες είναι από την Sot-Ria Tzem που βρέθηκε στα Καλάβρυτα τις περασμένες ημέρες).