Σημαντική επισκεψιμότητα είχε τις μέρες της εορταστικής περιόδου και η ορεινή Αιγιαλεία 

Σύμφωνα με τα όσα διαβάζουμε στο ένθετο της εφημερίδας της Πελοποννήσου για την Αιγιάλεια, δύο μέρη ξεχώρισαν από πλευράς επισκεψιμότητας, έχοντας πληρότητα 100%. 

Πρόκειται για το μοναδικό στην Αχαΐα «Θεματικό Πάρκο Συνεβρού Area Synest», πάνω από την Αιγείρα, που έχει καταστεί τα τελευταία χρόνια χώρος πολιτισμού, τέχνης, φύσης και αναψυχής, με Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο, κάθε χρόνο όλο και πιο ξεχωριστό ως προς την υψηλή του αισθητική.

Πολλοί είναι αυτοί, από Αθήνα, Κορινθία και Πάτρα, που το επιλέγουν για μονοήμερη εκδρομή, κυρίως ζευγάρια, παρέες και οικογένειες, με διαμονή σε προσεγμένους ξενώνες μέσα στο δάσος και παροχές ποιότητας.


Ο δεύτερος κυρίαρχος προορισμός τω ημερών είναι η Ζαρούχλα της Ακράτας, σε υψόμετρο έως και 1.200 μέτρων, στις πλαγιές του ιστορικού Χελμού, στα 35 χλμ. από την Ολυμπία Οδό και περί τα 20χλμ. από το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων.

Παράλληλα με το φυσικό κάλος, την τελευταία περίοδο, η Μονή Αγίας Τριάδος (από τις αρχές του 18ου αιώνα) προσελκύει πιο πολλούς επισκέπτες, αν και τι βασικό ορμητήριο είναι το χωριό, κυριολεκτικά εντός του δάσους (20.000 στρεμμάτων) και σε εκτάσεις με πολλές καρυδιές, μηλιές και κερασιές, πολύ κοντά σε επισκέψιμα ορεινά χωριά, στο όρος Φενεός της Κορινθίας, στα Υδατα της Στυγός, στην κοντινή Λίμνη Τσιβλού κ.ά.

Η διαμονή, η εστίαση και η εξυπηρέτηση, καλύπτεται από ξενοδοχεία και ξενώνες, γραφικές ταβέρνες, καφέ-μπαρ και γωνιές πώλησης παραδοσιακών προϊόντων, όπως μέλι, ρίγανη, γλυκά κουταλιού, φασολάκια κ.ά. Σύντομες επισκέψεις μπορεί να κάνει ο επισκέπτης στο δάσος Μεσορρουγίο και το χωριό Περιστέρα με την περίφημη πέστροφα της περιοχής.