Μπορεί το Παμπελοποννησιακό Στάδιο να έχει ανοίξει τους χώρους του για να φιλοξενήσει τους άστεγους της Πάτρας για τις μέρες που η θερμοκρασία είναι ιδιαίτερα χαμηλή και το κρύο τσουχτερό, όμως, για ακόμα μία φορά λίγοι ήταν αυτοί που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση που τους έγινε από τον Κοινωνικό Οργανισμού του Δήμου. 

Συγκεκριμένα μόλις δύο άτομα κοιμήθηκαν στο Δημοτικό Υπνωτήριο το βράδυ της Πέμπτης, ξημέρωμα Παρασκευής και άλλα τρία το επόμενο βράδυ. Μάλιστα, οι υπάλληλοι των κοινωνικών υπηρεσιών στη γύρα που έκαναν στα στέκια των αστέγων και των απόρων, εντόπισαν τέσσερα ακόμα άτομα, τα οποία προσκάλεσαν να πάνε στο Δημοτικό Υπνωτήριο και στους χώρους του Παμπελοποννησιακού Σταδίου για να μη βγάλουν τη νύχτα έξω, όμως αυτοί αρνήθηκαν. 

"Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο" τονίζει σχετικά ο πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού Θόδωρος Τουλγαρίδης. "Οι υπάλληλοι των υπηρεσιών μας, έχουν συναντήσει πάμπολλες φορές άρνηση από ορισμένους αστέγους που δείχνουν ότι δεν έχουν τη διάθεση να συνεργαστούν για τους δικούς τους λόγους. Εμείς πάντως θα συνεχίσουμε να κάνουμε βόλτες στους δρόμους της Πάτρας για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που ζουν στους δρόμους και ειδικότερα αυτές τις μέρες που μας έχουν ανάγκη". 

Στην Πάτρα, υπάρχουν γύρω στα 18 με 20 άτομα που θεωρούνται άστεγοι, που ζουν δηλαδή στους δρόμους ή σε εγκαταλελειμμένα σπίτια και οι οποίοι είναι γνωστοί στους υπαλλήλους των κοινωνικών υπηρεσιών. Στις περισσότερες των περιπτώσεων οι άνθρωποι αυτοί δεν θέλουν κάποια βοήθεια και αρνούνται να εγκαταλείψουν τη βάση τους ή τους δρόμους όπου ζουν. Ακόμα και όταν γνωρίζουν ότι αυτό μπορεί να βάλει σε κίνδυνο τη ζωή τους, αφού το κρύο δεν αντέχεται. 

Πάντως, ο Δήμος ήδη φιλοξενεί 30 άστεγους σε πανσιόν που έχει ενοικιάσει. Όσο για το Δημοτικό Υπνωτήριο θα παραμείνει ανοικτό τουλάχιστον έως τη Δευτέρα και όσοι έχουν ανάγκη μπορούν να πάνε εκεί και να βρουν ένα ζεστό χώρο, αλλά και ένα πιάτο φαγητό για αυτές τις δύσκολες χειμωνιάτικες νύχτες.