Ευθύνες στην κυβέρνηση για τη λειτουργία των θεσμών και του κράτους δικαίου επιρρίπτει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη Kontranews.

Ο κ. Χατζηδάκης δηλώνει, επίσης, ότι έχει προκύψει «μείζον θέμα» με την εξέλιξη της περίπτωσης Μανιαδάκη και ζητά από την κυβέρνηση να δώσει πολιτικές εξηγήσεις για την υπόθεση της Νovartis.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί για μια χούφτα ψήφους να είναι έτοιμος να κάνει τα πάντα. Πάνω από τα εκλογικά ποσοστά υπάρχει η λειτουργία της δημοκρατίας», τονίζει.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ εκτιμά ότι «όταν μιλήσει ο λαός, ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστεί μια μεγάλη και στρατηγική ήττα», προσθέτοντας ότι στις εκλογές «οι Έλληνες θα τιμωρήσουν τη δημαγωγία, τα ψέματα, την αναποτελεσματικότητα και τον κυνισμό αυτής της κυβέρνησης».

Εκφράζει, ακόμα, τον προβληματισμό του για τη στάση της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας, καθώς «έχει εξελιχθεί σε έναν απρόβλεπτο και νευρικό γείτονα» και για το λόγο αυτό ζητεί «να είμαστε πολύ σοβαροί και μελετημένοι στις κινήσεις μας», ενώ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «δεν δείχνει πάντοτε τη σοβαρότητα που απαιτείται σε αυτό το θέμα».