"Φωτιά" έχει πάρει το τηλέφωνο της Πανελλαδικής Ομάδας Βοήθειας 4x4 αυτές τις μέρες, που λόγω του χιονιά πολλές οικογένειες και εκδρομείς έχουν εγκλωβιστεί σε σημεία ορεινά και απομονωμένα. 

Ειδικότερα τις πρώτες τέσσερις ημέρες της χρονιάς, μετά την επιδείνωση του καιρού, είχαμε πολλαπλά συμβάντα, με τα μέλη της ομάδας να τρέχουν σε διάφορα σημεία της επικράτειας για διασώσεις. Τρεις φορές έγιναν διασώσεις στην Πάρνηθα, μία στην Αχαΐα και μία στην περιοχή της Κατερίνης. Η τελευταία μάλιστα με απεγκλωβισμό 5μελούς οικογένειας με 3 παιδιά σε ΙΧ.

Η οδική βοήθεια αδυνατούσε να φτάσει στο σημείο και άμεσα εστάλη εθελοντής από τη Κατερίνη, ο οποίος απεγκλώβισε και μετέφερε σε ξενοδοχείο της
Λεπτοκαριάς με ασφάλεια την οικογένεια. Στη Πάρνηθα και στην Αχαία, αντίστοιχα, σε όλες τις περιπτώσεις, μετέβησαν εθελοντές και απεγκλώβισαν οχήματα και επιβάτες με ασφάλεια.

Συγκεκριμένα στη Πάτρα τη Παρασκευή στις 14:05 η ομάδα δέχθηκε ειδοποίηση για κολλημένο D-MAX στην περιοχή των κεραιών στο όρος Παναχαϊκό. Αμέσως ενεργοποιήθηκε η ομάδα και με συντονισμό του Τοπικού Συντονιστή Αχαΐας εκίνησε βοήθεια. Ευτυχώς το όχημα απεγκλωβίστηκε από περαστικό τετρακίνητο αυτοκίνητο, προτού φτάσει η ομάδα διάσωσης. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πανελλαδική Ομάδα Βοήθειας 4x4 δεν είναι σύλλογος, αλλά άτυπη εθελοντική ομάδα, χωρίς κρατική αρωγή και άλλες ανάλογες χρηματοδοτήσεις. Αποτελείται από χιλιάδες εθελοντές σε όλη την Ελλάδα, μέλη σχεδόν όλων των λεσχών 4x4, που συνδράμουν δωρεάν σε διασώσεις σε δύσβατα σημεία και όπου υπάρχει ανάγκη, με κίνδυνο της ζωής τους, αλλά και της περιουσίας τους. 

Οι 4 διαχειριστές από Κω, Κρήτη και Αθήνα έχουν αναλάβει να συντονίζουν την προσπάθεια σε όλη την Ελλάδα και τη Κύπρο. Η ομάδα λειτουργεί αδιάλειπτα από το 2004 με επιτυχή συμμετοχή σε εκατοντάδες περιστατικά.

Το τηλέφωνο επικοινωνίας για την ενεργοποίηση της ομάδας είναι το 6977000901.