Οι γιορτές περνούν στο παρελθόν και η Πάτρα, όπως κάθε χρόνο, έχει μπροστά της την τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2019

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Πατρινό Καρναβάλι και ο Καρναβαλικός Οργανισμός βρίσκονται σε ρυθμούς προετοιμασίας για την πραγματοποίηση μιας τελετής που θα είναι αντάξια του βεληνεκούς της μεγάλης γιορτής, σκορπίζοντας, δηλαδή το μήνυμα της χαράς, της αισιοδοξίας και του ερχομού του Καρναβαλιού σε όλη την Ελλάδα. 

Η δημοτική αρχή αυτή τη φορά, σύμφωνα με πληροφορίες, ποντάρει και βασίζει πολλά πάνω στην τελετή έναρξης, θέλοντας να δώσει τις ανάλογες απαντήσεις στην κριτική που έχει δεχθεί κατά καιρούς, για την στάση που έχει δείξει απέναντι, στον όλο θεσμό και για αυτό σκοπεύει να προχωρήσει στην υλοποίηση μιας εντυπωσιακής εκδήλωσης που όμως δεν θα ξεφεύγει από το χαμηλό μπάτζετ και την πολιτική που ακολουθεί σε αυτά αυτά ζητήματα. 

Πώς θα το καταφέρει αυτό; Το κλειδί της όλης υπόθεσης, όπως αναφέρουν πληροφορίες ονομάζεται, Σταύρος Τσακίρης. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας έχει αναλάβει την σκηνοθεσία της όλης εκδήλωσης που θα έχει αρκετά στοιχεία "θεατράλε", πρόζας, λυρικότητας, αλλά και έθνικ, με τα απαραίτητα χορευτικά και μουσικά δρώμενα που θα συνοδεύουν την κάθε σκηνή. 

Οι σκηνές που θα στηθούν στην πλατεία Γεωργίου, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, θα είναι τρεις και θα βρίσκονται μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο και στα πλαϊνά του σημεία. Το όλο πρότζεκτ είναι έτοιμο και πρόκειται για μια μουσικοχορευτική παράσταση με πολλά θεατρικά στοιχεία που θα στηριχθεί ως επί το πλείστον στους νεαρούς καλλιτέχνες, ηθοποιούς, χορευτές και μουσικούς από την Πάτρα. 

Όπως αναφέρουν πηγές (αν και οι οι πληροφορίες δίνονται με το "σταγονόμετρο") για την εκδήλωση της τελετής έναρξης θα ενεργοποιηθούν ηθοποιοί από το θεατρικό κομμάτι του ΔΗΠΕΘΕ, από το Opera Studio, αλλά από την δραματική σχολή, ενώ θα υπάρξει και συνεργασία με χορευτές από αντίστοιχες σχολές της Πάτρας. 

Το μοναδικό γνωστό όνομα καλλιτέχνη που ενδέχεται να πάρει μέρος στην εκδήλωση είναι η Πατρινή peformer και σοπράνο Νίνα Λοτσάρη στην οποία λέγεται ότι έχει γίνει πρόταση, ενώ για το μουσικό μέρος πρόταση έχει γίνει και στην τοπική street show μπάντα Ulaloum, ένα συγκρότημα με έθνικ στοιχεία που έχει διακριθεί σε εμφανίσεις του και σε μουσικούς διαγωνισμούς που έχει πάρει μέρος, στο οποίο κυριαρχούν τα κρουστά και τα πνευστά. 


Πολλά τα πυροτεχνήματα, κάνοντας τη... νύχτα μέρα!

Μεγάλο ρόλο στο στοιχείο του εντυπωσιασμού θα έχουν και φέτος τα πυροτεχνήματα τα οποία θα είναι αρκετά, κάνοντας την νύχτα μέρα, προκειμένου να σκορπίζουν το μήνυμα του ερχομού του Καρναβαλιού, ενώ μετά το βασικό δρώμενο τη "σκυτάλη" θα αναλάβουν Πατρινοί dj's, μετατρέποντας την τελετή έναρξης σε ένα μεγάλο πάρτι, στην πλατεία Γεωργίου. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διοργανωτές ετοιμάζουν και κάποιες εκπλήξεις που ίσως να κάνουν την διαφορά, στις οποίες ενεργό ρόλο θα έχουν τα Καρναβαλικά πληρώματα και οι Πατρινοί Καρναβαλιστές, χωρίς όμως να αποκαλύπτουν περισσότερες λεπτομέρειες για το όλο θέμα, αφού ακόμα δεν είναι κάτι σίγουρο και το όλο πρότζεκτ θα πρέπει να περάσει από το Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης, κάτι που θα γίνει κατά την διάρκεια της εβδομάδας.