Το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, και τη στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των Δήμων, ξεκινάει δυναμικά και φέτος! Με επίκεντρο την Καλαμάτα το Φεστιβάλ θα διαρκέσει από τις 18 έως τις 27 Ιανουαρίου, ενώ παράλληλα, μέρος του προγράμματος θα φιλοξενείται και σε άλλες 7 πόλεις: Πάτρα (21-24 Ιανουαρίου), Άργος (19-21), Σπάρτη(23-27), Γύθειο(18-21), Αμαλιάδα(25-27), Δημητσάνα(25-27)( και Πύλο(24-26).

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει ένα πανόραμα ελληνικών και ξένων κινηματογραφικών παραγωγών της τελευταίας 2ετίας. Όλες οι προβολές, οι παράλληλες εκδηλώσεις και τα σεμινάρια είναι ελεύθερα για το κοινό. Φέτος το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στην Ισότητα των Δύο Φύλων, με πλήθος προσκεκλημένων Ελλήνων και ξένων σκηνοθετών.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνολικά 48 ξένα και 15 ελληνικά πολυβραβευμένα ντοκιμαντέρ, και η εκπαιδευτική ζώνη που απευθύνεται σε παιδιά, περιλαμβάνει 22 ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ.

Πιο συγκεκριμένα στην πόλη της Πάτρας, συνολικά τις μέρες που θα πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ, θα προβληθούν 15 ντοκιμαντέρ στην εκπαιδευτική ζώνη (09:00-12:00), οποία είναι ανοιχτή και για το ευρύ κοινό, και 12 ντοκιμαντέρ στη ζώνη κοινού (18:00-21:00). Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα Αίγλη, στη VESO MARE και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Παράλληλα, όπως και στις άλλες πόλεις έτσι και στην Πάτρα θα παρευρεθούν σκηνοθέτες κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ προκειμένου να παρουσιάσουν τα ντοκιμαντέρ τους. Μερικοί από αυτούς είναι ο Κωνσταντίνος Φόλας, ο Ιταλός Tomas Kunstler και ο Τάκης Σακελλαρίου.