Με μεγάλη επιτυχία και αποδοχή από μικρούς και μεγάλους ολοκληρώθηκαν  φέτος οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών για τις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς από 14/12/2018 έως και 30/12/2018 στην πλατεία Γεωργίου Α΄ και είχαν βασικό σκοπό την τόνωση του εορταστικού κλίματος στην αγορά και την ενίσχυση της κοινωνικής δράσης τους συλλόγου για τη στήριξη των συνανθρώπων μας.

Η έναρξη των εκδηλώσεων έγινε με το στήσιμο του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου από γάλα με τους Γιατρούς του κόσμου τους οποίους και ευχαριστούμε πολύ για τη συνεργασία. Το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο από Γάλα είναι μια δράση που έγινε για πρώτη φορά, μιας και φέτος ο Δήμος μας έδωσε τη σχετική άδεια για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης και είχε σκοπό τη συλλογή γάλακτος για παιδιά και οικογένειες που το έχουν ανάγκη.

Πέρα από τα καθημερινά παιδικά πάρτυ (μοίρασμα μπαλονιών, face painting), με τον αγαπημένο σε όλους Άγιο Βασίλη και την ομάδα του (ξωτικά, ταχυδακτυλουργό, κλπ) και τα κεράσματα και δώρα σε μικρούς και μεγάλους, την Κυριακή 23/12 πραγματοποιήθηκε Χριστουγεννιάτικη συναυλία από την ΙΟΝΙΑ Ορχήστρα που κέρδισε τις εντυπώσεις υπό τη καλλιτεχνική επιμέλεια του κυρίου Χρήστου Παναγιωτόπουλου. Στις 28/12/2018 δόθηκε το καθιερωμένο γεύμα αγάπης στα παιδιά και τους τρόφιμους των  ιδρυμάτων ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ και ΚΙΒΩΤΟΥ της ΑΓΑΠΗΣ.

Ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών φέτος για πρώτη φορά διοργάνωσε τον 1ο Διαγωνισμό Χριστουγεννιάτικης Βιτρίνας και η ανταπόκριση των συναδέλφων ήταν τέτοια που θα γίνει θεσμός. Είναι πολύ θετικό ότι οι επιχειρήσεις της πόλης αγκάλιασαν τον διαγωνισμό για την ανάδειξη των καλύτερων στολισμένων βιτρινών και ανταποκρίθηκαν με μεγάλη χαρά στο κάλεσμά του Συλλόγου. Φωτογραφικό υλικό από τον διαγωνισμό έχει αναρτηθεί στο site του ΕΕΣΠ www.eesp.gr καθώς επίσης και στη σελίδα που διατηρεί ο Σύλλογος στο facebook.  Σε ειδική εκδήλωση που ήδη ετοιμάζει ο Εμπορικός Σύλλογος Πατρών και θα ανακοινωθεί προσεχώς, θα γίνουν οι βραβεύσεις των επιχειρήσεων.

Οι φετινές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Εμπορικού Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών είναι η απόδειξη ότι τα μεγάλα κόστη δεν φέρνουν πάντα την επιτυχία. Αντιθέτως η στήριξη των τοπικών επαγγελματιών, η ανάδειξη Πατρινών μουσικών σχημάτων και δη ερασιτεχνικών  που δεν υστερούν πουθενά απέναντι στα «μεγάλα» ονόματα και η συλλογική και ατομική προσπάθεια ανθρώπων με μεράκι και κέφι, λειτουργούν σαν κινητήρια δύναμη κερδίζοντας την αγάπη και την αποδοχή του κόσμου.

"Για την πραγματοποίηση των παραπάνω εκδηλώσεων ευχαριστούμε πολύ την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Επιμελητήριο Αχαΐας που στήριξαν οικονομικά την προσπάθεια του ΕΕΣΠ για την τόνωση του εορταστικού κλίματος στην αγορά".