Μπορεί το ετοιμόρροπο κτίριο των υπηρεσιών του παλιού λιμένα στην Πάτρα να είναι επικίνδυνο και να έχει μπει μπροστά από αυτό περίφραξη, όμως οι μετανάστες το έχουν τρυπήσει ξέροντας καλά ότι δεν μπορούν να βρουν ένα καταφύγιο από το κρύο. 

Ειδικότερα αυτές τις ημέρες που το κρύο στην Πάτρα είναι τσουχτερό και η πτώση της θερμοκρασίας της επόμενες ώρες ενδέχεται να φτάσει ακόμα και το μηδέν οι άνθρωποι αυτοί έχουν ανάγκη να προστατευθούν από την κακοκαιρία, διαφορετικά θα έχουν να αντιμετωπίσουν κρυοπαγήματα και ασθένειες. 

Φαίνεται λοιπόν ότι στην προσπάθειά τους αυτή, έχουν βρει καταφύγιο στο κτίριο των υπηρεσιών του λιμένα, ανάβοντας φωτιές για να ζεσταθούν, έστω και αν κινδυνεύουν με τη ζωή τους αφού ανά πάσα στιγμή μπορεί να υπάρξει κάποιο πρόβλημα με την στατικότητά του. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέλη της Κίνησης Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών έχουν προχωρήσει σε διανομή κουβερτών, ρούχων, sleeping bags, στο Λαδόπουλο και στα Παλαιά Σφαγεία, προσπαθώντας να προφυλάξουν τους ανθρώπους αυτούς από το κρύο που έρχεται, όμως, αυτό δεν αρκεί. Στις εγκαταστάσεις των πρώην εργοστασίων της Ακτής Δυμαίων ζουν γύρω στα 60 με 70 άτομα που είναι εκτεθειμένα στην κακοκαιρία.

Πάντως, από πλευράς Δήμου, οι μετανάστες θα είναι ευπρόσδεκτοι για αυτές τις μέρες στο χώρο του Δημοτικού Υπνωτηρίου που άνοιξε στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο. Το θέμα είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς δεν θα πάνε εκεί και θα προτιμήσουν να τη "βγάλουν" είτε στο κτίριο των υπηρεσιών λιμένα, είστε στους χώρους του Λαδόπουλου και της ΑΒΕΞ.