Αυξημένη ήταν η εμπορική κίνηση στην Πάτρα την εορταστική περίοδο, σε ποσοστό που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εμπόρων, ξεπέρασε το 10%, σε σύγκριση με την περσινή χρονιά. 

Αυτό τουλάχιστον αναφέρουν οι πρώτες ενδείξεις που πρόκειται να δημοσιευτούν τις επόμενες ημέρες από τα στοιχεία της ΕΣΕΕ (Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας).

Σύμφωνα με αυτά η αύξηση της εμπορικής κίνησης ενδέχεται να έχει φτάσει ακόμα και το 25% στην εορταστική αγορά όλης της επικράτειας. Όπως και να έχει για το ακριβές ποσοστό της αύξησης της εμπορικής κίνησης θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το επόμενο δεκαήμερο που θα δημοσιευτούν και επίσημα τα όποια στοιχεία. 

Το σημαντικό, όμως, για τους εμπόρους της Πάτρας είναι ότι μετά από πολλά χρόνια η εορταστική αγορά ήταν πραγματικά "ζεστή" και τόνωσε την διάθεση των επαγγελματιών, σε εποχές που έτσι και αλλιώς παραμένουν δύσκολες για την τοπική οικονομία. 

"Η εμπορική κίνηση στην εορταστική αγορά της Πάτρας υπήρξε αυξητική σε κάθε επίπεδο και το κλίμα ήταν αρκετά "ζεστό", τόσο τις ημέρες των Χριστουγέννων, όσο και αυτές της Πρωτοχρονιάς" τονίζει ο υπεύθυνος των δημοσίων σχέσεων του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας, Μάκης Μακρής, κάνοντας έναν μίνι απολογισμό της εορταστικής περιόδου. 

"Η αύξηση της κίνησης αυτής είχε αντίκρισμα και στα ταμεία των καταστημάτων που είδαν τον τζίρο τους να αυξάνεται, κάτι που γενικότερα τόνωσε την ψυχολογία τους και τους έδωσε δύναμη για τη συνέχεια. Ρόλο σε όλο αυτό έπαιξαν οι δράσεις του Εμπορικού Συλλόγου που προσπάθησαν να δώσουν ένα εορταστικό κλίμα στην όλη ατμόσφαιρα". 

Περισσότερη κίνηση τις μέρες των Χριστουγέννων

Σύμφωνα με τον Μάκη Μακρή η κίνηση στην αγορά της Πάτρας ήταν πιο μεγάλη τις μέρες των Χριστουγέννων.

"Παραδοσιακά κάθε χρόνο η κίνηση τις μέρες των Χριστουγέννων είναι μεγαλύτερη από αυτή στις μέρες της Πρωτοχρονιάς και έτσι έγινε και φέτος. Όμως το σημαντικό είναι ότι υπήρξε φανερή αύξηση της εμπορικής κίνησης σε σύγκριση με τις άλλες περιόδους και στα δύο αυτά χρονικά διαστήματα".   

Οπότε οι έμποροι, μετά από μία θετική εορταστική περίοδο, ελπίζουν σε καλύτερες μέρες και ότι αυτό το ζεστό κλίμα στην αγορά θα κρατήσει και στη συνέχεια.