Άνοιξαν και πάλι τα εμπορικά καταστήματα μετά το διήμερο αργίας της Πρωτοχρονιάς και της δεύτερης ημέρας του νέου έτους, με τους εμπόρους να κάνουν ταμείο για το πώς κύλησε η εορταστική περίοδος στην αγορά της Πάτρας. 

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις τους ο τζίρος των καταστημάτων ήταν μεγαλύτερος από τα τελευταία χρόνια τις αντίστοιχες περιόδους, τόσο τις ημέρες των Χριστουγέννων, όσο και τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς, με διάφορους παράγοντες να παίζουν ρόλο σε αυτό. 

Οι έμποροι χαμογέλασαν μετά από αρκετά χρόνια και ελπίζουν το χαμόγελο τους αυτό να κρατήσει και το επόμενο διάστημα που ακολουθεί, καθώς σε λίγες ημέρες από τώρα ξεκινούν οι εκπτώσεις. Η χειμερινή εκπτωτική περίοδος ξεκινάει παραδοσιακά από την δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου και ολοκληρώνεται στα τέλη του Φεβρουαρίου. 

Φέτος ξεκινάει την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου και ολοκληρώνεται την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου, ενώ ήδη αρκετά εμπορικά καταστήματα έχουν προχωρήσει σε προσφορές, κατεβάζοντας τις τιμές των ειδών τους, ελπίζοντας ότι η εμπορική κίνηση θα κρατήσει και τα ταμεία των μαγαζιών θα παραμείνουν ζεστά, έτσι ώστε η τοπική αγορά να διατηρήσει μία δυναμική.