Συνέντευξη στο περιοδικό Forma παραχώρησε η Τόνια Σωτηροπούλου, η οποία μίλησε για τον έρωτα και τη συντροφικότητα, για το αν θέλει να κάνει οικογένεια, για τις αισθητικές επεμβάσεις αλλά και για την ψυχοθεραπεία.

Πώς αντιμετωπίζεις τον χρόνο που περνάει; Σε φοβίζουν οι ρυτίδες; Θα έκανες ποτέ πλαστική;

Αγαπώ τον χρόνο όπως και τη δική μου εξέλιξη ως άνθρωπο. Θεωρώ πως η ομορφιά είναι συμμετρία και είναι σημαντικό να συμφιλιωνόμαστε με την αλλαγή των εποχών. Δεν είμαι υπέρ των πλαστικών επεμβάσεων αλλά ούτε και κατά, με την έννοια ότι αν κάτι σ’ ενοχλεί πολύ είναι σημαντικό να το βελτιώσεις, χωρίς όμως υπερβολές. Στο μέλλον, αν αισθανθώ πως θέλω ν’ αλλάξω κάτι, θα το κάνω. Προς το παρόν, όμως, αισθάνομαι όμορφα και ευγνώμων γι’ αυτό που βλέπω στον καθρέφτη μου.


Έχεις κάνει ποτέ ψυχοθεραπεία;

Έχω κάνει πολλά χρόνια ψυχανάλυση NLP και life coaching και κάνω ακόμα, γιατί η δουλειά με τον εαυτό μας δεν είναι όπως ένα πτυχίο, δεν έχει ποτέ τέλος! Πιστεύω πως είναι το μεγαλύτερο δώρο που έχω κάνει σε μένα και είμαι πολύ περήφανη για την εξέλιξή μου.

Είναι σημαντικό να αντιμετωπίζεις τους φόβους σου και συνειδητά να παίρνεις την απόφαση ν’ αλλάξεις προς το καλύτερο. Μάλιστα, ένα από τα πράγματα που κάνω καθημερινά είναι ο διαλογισμός και προγραμματίζω σε ένα χαρτί την ημέρα μου. Αυτό με βοηθάει πολύ να διαχειρίζομαι το άγχος και τις υποχρεώσεις μου.

Ο έρωτας τι ρόλο παίζει στη ζωή σου;

Ο έρωτας είναι κίνητρο και ζωή, το ίδιο και η συντροφικότητα, και είναι ο λόγος της ύπαρξης για μένα. Το θέμα «οικογένεια» είναι κάτι που αν προκύψει θα χαρώ, αλλά δεν είναι αυτοσκοπός μου αυτή τη στιγμή.

Τι πιστεύεις ότι χρειάζεται μια σχέση για να αντέξει στον χρόνο και στην ρουτίνα;

Πιστεύω πως μια σχέση για να έχει διάρκεια στον χρόνο θέλει επικοινωνία και αμφίδρομη προσπάθεια. Ο καθένας πρέπει να διεκδικεί τον σύντροφό του καθημερινά, να μην επαναπαύεται στο δεδομένο.

Αντιμετώπισες δυσκολίες μέχρι να καταφέρεις να βρεθείς εδώ που είσαι;

Κατ’ αρχάς δεν αισθάνομαι ότι έχω καταφέρει ή πετύχει όσα θέλω ακόμα. Έχω στοχοπροσήλωση και πείσμα και έχω δουλέψει πολύ με την αυτοπεποίθησή μου. Σαφώς και έχω περάσει δύσκολα, όπως οι περισσότεροι, ιδίως σ’ ένα επάγγελμα όπως το δικό μας που είναι μετέωρο και αβέβαιο αλλά τόσο όμορφο παράλληλα. Γενικά, όμως, είμαι πολύ αισιόδοξη, γιατί πιστεύω πως όλα εξαρτώνται από εμάς. Όπως η ζωή έτσι και η πορεία είναι δική σου. Ότι επιλέξεις να κάνεις, λοιπόν, αν δουλέψεις σκληρά και με αγάπη, θα έρθει.