Από τα μέσα Δεκεμβρίου έχει ανοίξει με επιτυχία τις πύλες της η παρουσίαση εικαστικών έργων των Γιώργου ΣταθόπουλουΧριστόδουλου Γκαλτέμη, Νίκου Καλατζή και πολλών άλλων καλλιτεχνών, η οποία θα διαρκέσει με έργα που εναλλάσσονται έως τα τέλη του Ιανουαρίου στο ξεχωριστό χώρο του Pas Mal στην Ηρώων Πολυτεχνείου.

Ουσιαστικά, πρόκειται για μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους Πατρινούς να έρθουν κοντά με την τέχνη, με πίνακες που κρύβουν τα δικά τους μηνύματα, έτοιμα να αναγνωριστούν από πολίτες γνώστες του είδους, αλλά και από το απλό κοινό που ανακαλύπτει σιγά-σιγά την αξία μιας τέτοιας σημαντικής έκθεσης.


Εξάλλου, η τέχνη και οι μορφές της έχουν πρωταρχικό ρόλο στην καθημερινότητά μας.

Με τις διάφορες εκφάνσεις της, μας διδάσκει πώς να κάνουμε τον κόσμο μας πιο όμορφο και αρμονικό. Μας αγγίζει τα βαθύτερα κομμάτια της ψυχής μας και μας βοηθά να αντεπεξέλθουμε στην πιο σκληρή πραγματικότητα. Γι' αυτό και είναι τόσο ζωτικής σημασίας για την σύγχρονη κοινωνία η ενασχόληση με τις τέχνες.


Τώρα λοιπόν που το μεγαλύτερο κομμάτι των εορτών πέρασε στο παρελθόν και το πρόγραμμα μας «ελαφραίνει» αισθητά από υποχρεώσεις, η εν λόγω παρουσίαση είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να έρθουμε πιο κοντά στον κόσμο του καμβά και της φαντασίας που τον διακατέχει, με φόντο την όμορφη Μαρίνα της πόλης μας.