Το θεατρικό ΑΡΜΑ ΘΕΣΠΙΔΟΣ, του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, σε συνεργασία με τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου, το Νότιο Διαμέρισμα και τον Πολιτιστικό Σύλλογο των Εργατικών Κατοικιών, παρουσίασε το ΜΑΜ, του Σάκη Σερέφα. Το έργο φιλοξενήθηκε στον χώρο του 61ου Δημοτικού Σχολείου, στις Εργατικές Κατοικίες Ταραμπούρα.

Ήταν μια ξεχωριστή, γιορτινή παράσταση. Πλήθος κόσμου γέμισε τους χώρους του Σχολείου, οικογένειες με τα παιδιά τους και μεγάλοι άνθρωποι που είχαν την ευκαιρία, στη δική τους γειτονιά, στο δικό τους οικείο χώρο, να απολαύσουν μια ξεχωριστή ημέρα, με ποιοτικό θέατρο  και χριστουγεννιάτικη μουσική. Την εκδήλωση προλόγισε η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη και παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Διονύσης Πλέσσας, Παναγιώτης Πελεκούδας και Παναγιώτης Μελάς.


Ακολούθησε μπουφές που προσέφερε ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου.

Επίσης το έργο παρουσιάστηκε στην Ψυχιατρική Κλινική,στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου και στο Άσυλο Ανιάτων .

Ήταν πραγματικά δύο συγκινητικές παραστάσεις για όλους θεατές, ηθοποιούς και εργαζόμενους, που ανακάλυψαν και την άλλη πλευρά  της τέχνης του θεάτρου.

Μετά την περίοδο των εορτών θα ακολουθήσουν παραστάσεις του ΜΑΜ στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας, σε σχολεία, συλλογικότητες, Νοσοκομεία, Ιδρύματα, φυλακές κ.α. Το έργο θα παίζεται επίσης κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων (από 14 Ιανουαρίου 2019).

Το έργο:

Επί επτά χρόνια, ένας μοναχικός μαθητής, ο Ζοζέφ, κι ένας μοναχικός οδηγός λεωφορείου, ο Μεγάλος, αναπτύσσουν μια ιδιότυπη φιλία. Καθισμένοι πλάι-πλάι μέσα στο σχολικό λεωφορείο, συζητούν κι εξομολογούνται μυστικά κι εμπειρίες για την ευτυχία, τον έρωτα, τη μνήμη, τον θάνατο, τα ζόρια αλλά και τα κέφια της ζωής. Για τον μαθητή αυτή η σχέση αποτελεί μια μύηση στη ζωή που τον περιμένει. Για τον οδηγό αποτελεί μια αφορμή για αναπόληση και επανεκτίμηση της ζωής που πέρασε.


Συντελεστές:

Σκηνοθεσία –Δραματουργική επεξεργασία: Χρήστος Στρέπκος.

Σκηνικά-Κοστούμια: Αριστοτέλης Καρανάνος και Αλεξάνδρα Σιάφκου,

Σχεδιασμός Φωτισμών :Νίκος Σωτηρόπουλος

Χορογραφία: Μαριμίλλη Ασημακοπούλου.

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Βασίλης Κόκκαλης, Γιάννης Τσάκωνας, Πάνος Τρουμπουνέλης, Μαίρη Χρυσανθακοπούλου.

Υπεύθυνος του Άρματος Θέσπιδος είναι ο κ. Πέτρος Βάης αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας.

Πληροφορίες:2610 623730-2610 273613