Τέτοιες μέρες γιορτινές στο κέντρο της Πάτρας, δέσποζε μία φιγούρα και μία μελωδία, ξεχωρίζοντας από τον ήχο και τη βουή του κόσμου. 

Ο Πολωνός ακορντεονίστας Jaroslaw Damian, έχοντας δίπλα του το σκυλάκι του την Νταίζη, ήταν πάντα στο συνηθισμένο του παγκάκι στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, συμβάλλοντας και αυτός με τις μελωδίες και τις μουσικές του, στη γιορτινή ατμόσφαιρα της Πάτρας. 

Ήταν από τους πρώτους καλλιτέχνες του δρόμου που είχαμε δει στην πόλη, αυτές τις γιορτινές ημέρες και φυσικά αρκετοί Πατρινοί δεν τον έχουν ξεχάσει και ας "έφυγε" από τη ζωή το φθινόπωρο του 2017

Η φωτογράφος και χρήστης του instagram katrinxen, που όπως φαίνεται μέσα από τις αναρτήσεις της στα social media της αρέσει να φωτογραφίζει με έναν εναλλακτικό τρόπο, minimal σκηνικά, έφερε ξανά στη μνήμη μας τον Πολωνό μουσικό μέσα από ένα playmobil που, όπως και εκείνος, παίζει ακορντεόν έχοντας δίπλα τουένα σκυλάκι, την αχώριστη φίλη του, Νταίζη. 

Ευχήθηκε έτσι με τον δικό της τρόπο ευτυχισμένες γιορτές, θυμίζοντας σε όλους μας έναν άνθρωπο που αγαπήθηκε από την κοινωνία της Πάτρας. Συγκινητικό τουλάχιστον...


Στο ίδιο γιορτινό κλίμα και οι πλανόδιοι μουσικοί της Ρήγα Φεραίου...