Σε ολομέτωπη κόντρα πάνε, όπως φαίνεται οι σχέσεις των εμποροϋπαλλήλων και των εμπόρων της Πάτρας, μετά και από το πέρασμα από το Περιφερειακό Συμβούλιο της "λευκής νύχτας", στην τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού. 

Τα καταστήματα, σύμφωνα με την πρόταση που έκανε ο Εμπορικός Σύλλογος, θα είναι ανοικτά μέχρι τις 11 το βράδυ στην ημέρα της έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού, σε μία προσπάθεια να τονωθεί η αγορά.

Το θέμα όμως δεν σταματάει εδώ. Μετά την διεξαγωγή της "λευκής νύχτας" της έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2019, υπάρχουν σκέψεις μεταξύ των εμπόρων να ανοίξουν και το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Καρναβαλιού.

Συγκεκριμένα, οι σκέψεις αυτές που για την ώρα βρίσκονται στο επίπεδο προθέσεων και δεν έχουν μετουσιωθεί σε πράξη, είναι τα καταστήματα να ανοίξουν κάποιες ώρες του Σαββατοκύριακου, όπου στην Πάτρα θα γίνεται χαμός από επισκέπτες και τουρίστες.

Είναι μία σκέψη που, σύμφωνα με αρκετούς εμπόρους, θα έχει σημαντική απόδοση στα ταμεία τους και θα τους βοηθήσει αρκετά στο να έχει και ο εμπορικός κόσμος ένα κέρδος από την γιορτή του Πατρινού Καρναβαλιού, τονώνοντας την τοπική οικονομία. 

Με βάση το σκεπτικό τους τα εμπορικά καταστήματα θα είναι κλειστά την Καθαρά Δευτέρα, όταν ο κόσμος θα φεύγει από την Πάτρα και θα αναχωρεί για τον προορισμό του. 

Δεν συμφωνούν όλοι για την απόδοση του μέτρου

Τις σκέψεις αυτές, πάντως, δεν φαίνεται να ενστερνίζεται επίσημα ο Εμπορικός Σύλλογος, γνωρίζοντας ότι είναι δύσκολο να περάσει κάτι τέτοιο από τα αρμόδια όργανα σε επίπεδο πρότασης.

Άλλωστε, υπάρχουν και αρκετοί που υποστηρίζουν ότι για να έχει ένα τέτοιο μέτρο μία καλή απόδοση για τα εμπορικά μαγαζιά θα πρέπει να αλλάξει και το επίπεδο της ποιότητας των επισκεπτών του Πατρινού Καρναβαλιού που ως γνωστόν τα τελευταία χρόνια είναι χαμηλής οικονομικής δυναμικής, κάτι που έχουν νιώσει στο "πετσί" τους τα καταστήματα εστίασης.

Σε κάθε περίπτωση το ενδεχόμενο μιας τέτοιας πρότασης πρόκειται να φέρει ακόμα περισσότερες αντιδράσεις μεταξύ των εμποροϋπαλλήλων που ήδη βράζουν από την απόφαση για την "λευκή νύχτα" στην τελετή έναρξης. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η τελετή έναρξης θα γίνει το Σάββατο 19 Ιανουαρίου, δηλαδή, σε μία ημερομηνία όπου την επομένη, την Κυριακή 20 του μήνα θα είναι προαιρετικά ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα.