Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε το εξώφυλλο του ένθετου περιοδικού της γαλλικής εφημερίδας Le Monde με τη φωτογραφία του Γάλλου Προέδρου, Εμμανουέλ Μακρόν, που θύμιζε τον Αδόλφο Χίτλερ.

Το περιοδικό κυκλοφόρησε το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου και μετά τις διαμαρτυρίες πολλών αναγνωστών ο διευθυντής έκδοσης Λικ Μπρονέρ αναγκάστηκε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη. Το επίμαχο εξώφυλλο, εμπνευσμένο από τις διαδηλώσεις του κινήματος των Κίτρινων Γιλέκων στη Γαλλία, απεικονίζει τον Μακρόν με βλοσυρό βλέμμα, με φόντο τους διαδηλωτές που κρατούν σημαίες κοντά στην Αψίδα του θριάμβου.

Την Κυριακή ο διευθυντής έκδοσης του περιοδικού της Le Monde έγραψε στην εφημερίδα: «Το εξώφυλλο του περιοδικού «M» της Le Monde με ημερομηνία Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου, προκάλεσε αντιδράσεις σε μερικούς από τους αναγνώστες μας. Ζητάμε συγγνώμη σε όλους όσοι σοκαρίστηκαν». Ο ίδιος, υποστήριξε πως το ατυχές εξώφυλλο ήταν ιδέα του γραφίστα του περιοδικού, που χρησιμοποίησε το μαύρο και το κόκκινο χρώμα, τα αγαπημένα των Ναζί, εμπνευσμένος από το καλλιτεχνικό ρεύμα του κονστρουκτιβισμού στη Ρωσία...