Με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση ξεκίνησε το 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στο ΤΕΙ της Πάτρας χθες Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου.

Το συναυλιακό μέρος του Φεστιβάλ ξεκίνησε με τον Νίκο Πορτοκάλογλου και τον Φίλιππο Πλιάτσικα να δίνουν ρυθμό και τον κόσμο να τραγουδά συνεχώς. Οι δύο καλλιτέχνες έφεραν μαζί τους αγαπημένα τραγούδια από τα παλιά, όταν ο Νίκος Πορτοκάλογλου ήταν στους «Φατμέ» και ο Φίλιππος Πλιάτσικας στους «Πυξ Λαξ», αλλά και νεότερα από τις προσωπικές τους δισκογραφικές δουλειές. Οι αγαπημένοι τραγουδιστές καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό που κατέκλυσε τον χώρο του ΤΕΙ και με την σειρά τους, τους χάρισαν τις καλύτερες ερμηνείες τους σε τραγούδια που έχουμε αγαπήσει.

Στη συνέχεια την σκυτάλη πήρε ο Αγάθωνας. Ο ρεμπέτης, που οι περισσότεροι γνώρισαν από την φετινή του συμμετοχή στην Eurovision, απέδειξε γιατί θεωρείται ένας από τους γνήσιους συνεχιστές του ρεμπέτικου τραγουδιού ερμηνεύοντας γνωστά, παλιά και πολυτραγουδισμένα ρεμπέτικα. Το κοινό, που παρά την περασμένη ώρα, παρέμενε στον χώρο των ΤΕΙ χόρευε συνεχώς και χειροκροτούσε τον Αγάθωνα.

Πριν τις συναυλίες πραγματοποιήθηκε ομιλία του μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Γόντικα, ενώ αμέσως μετά μέλη της ΚΝΕ ανέβασαν ένα ξεκαρδιστικό σκετσάκι.

Σήμερα, Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, το πρόγραμμα του 39ου Φεστιβάλ συνεχίζεται με συναυλία στην Κεντρική Σκηνή από τα «Υπόγεια Ρεύματα» και αμέσως μετά τον Μανώλη Μητσιά.

Στην Μαθητική Σκηνή θα τραγουδήσουν οι ιδιαίτερα αγαπητοί στην νεολαία, Μύρωνας Στρατής και Ησαΐας Ματιάμπα!