«Κολλημένοι» στο κινητό εξακολουθούν να είναι οι Έλληνες οδηγοί, όπως δείχνουν τα στοιχεία των «στοχευμένων» ελέγχων της Τροχαίας σε όλη τη χώρα για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» παραβάσεων του ΚΟΚ που μπορούν να στοιχίσουν την απώλεια ανθρώπινων ζωών στην άσφαλτο.

646 οδηγοί εντοπίστηκαν από τα κλιμάκια της Τροχαίας να κρατούν στο ένα χέρι το τιμόνι και στο άλλο, το κινητό τους τηλέφωνο, μέσα σε μία εβδομάδα και συγκεκριμένα από 10 έως 16 Δεκεμβρίου.

Δίνοντας έμφαση στη χρήση του κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, πραγματοποιήθηκε «μπαράζ» ελέγχων, σε όλη τη χώρα, από 586 συνεργεία Τροχαίας. Συνολικά ελέγχθηκαν 3.138 οχήματα, από τα οποία, βεβαιώθηκαν 646 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου, κατά την οδήγηση.

Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν, στο οδικό δίκτυο:

-Θεσσαλονίκης (91),

-Αττικής (89),

-Ηρακλείου (40),

-Χανίων (37),

-Ιωαννίνων (31)

-Κορινθίας (29).

Στη Μεσσηνία, από 10 έως 16 Δεκεμβρίου συγκροτήθηκαν 3 συνεργεία ελέγχων και ελέγχθηκαν 28 οχήματα. Κατά τους ελέγχους βεβαιώθηκαν συνολικά 9 παράβασης του Κ.Ο.Κ. για τη χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.

Οι έλεγχοι πάντως συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

Πηγή: dikastiko.gr