Σπασμένα παγκάκια, διάσπαρτα σκουπίδια, διαλυμένες κούνιες και ένα σκηνικό που παραπέμπει σε εικόνες εγκατάλειψης έχει "παγιωθεί" για τα καλά στον χώρο του κήπου του ιδρύματος του Σκαγιοπουλείου της Πάτρας. 

Ένας χώρος που θα μπορούσε να ήταν μία όαση πρασίνου για τους κατοίκους της περιοχής, έχει μετατραπεί σε μία εστία μόλυνσης που μόνο για παιχνίδι και αναψυχή δεν προσφέρεται για τους γονείς και τα παιδιά τους. 

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι κάτοικοι της περιοχής το ίδρυμα που έχει την ευθύνη για την διαχείριση και την λειτουργία του χώρου, έχει πάψει προ πολλού να ενδιαφέρεται για τον κήπο, αλλά και για την παιδική χαρά που υπάρχει εκεί. 

Κάποιες εξορμήσεις που έχουν γίνει κατά καιρούς από τα συνεργεία του δήμου για να κόψουν τουλάχιστον τα χόρτα που τους μήνες της άνοιξης θεριεύουν και φτάνουν να θυμίζουν "ζούγκλα", δεν αρκούν από ότι φαίνεται για να σώσουν την κατάσταση. 

Στον χώρο μπορεί να βρει κανείς τα πάντα από σκουπίδια μέχρι και πεταμένα μηχανάκια - βέσπες. Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής στα παγκάκια, λίγο πιο έξω από την παιδική χαρά είχαν βρεθεί σύριγγες.

Όπως υποστηρίζουν τη νύχτα όπου ο χώρος δεν φωτίζεται, συχνάζουν ύποπτα στοιχεία που βολεύονται με την εγκατάλειψη που χαρακτηρίζει το όλο σκηνικό.

Οι κάτοικοι φοβούνται και ζητούν από τις αρμόδιους από τη στιγμή που δεν κάνουν κάτι για να φροντίσουν λίγο τον χώρο αυτόν, τουλάχιστον ας ενεργήσουν για υπάρξει κάποια μέριμνα, ώστε να μην μετατραπεί ο κήπος σε στέκι παραβατικότητας και παράνομων συναλλαγών. 

Δείτε τις φωτογραφίες του Ανδρέα Αποσκίτη από την σελίδα "Πάτρα, αυτά που δεν λέγονται", που αποτυπώνουν την κατάσταση που υπάρχει στο Σκαγιοπούλειο.