Το όνομα της είναι Μαριλένα Σουρή και θεωρείται μία από τις σημαντικότερες πιανίστριες που έχει η νέα γενιά στην χώρα μας, στον χώρο της κλασικής μουσικής. 

Η 30χρονη μουσικός που έχει γεννηθεί στην Πάτρα κατάφερε και πέτυχε μία σημαντική διάκριση από την Ακαδημία Αθηνών, αφού πριν από μερικές μέρες πήρε το βραβείο της "Ελένης Τιμιλέοντος Μυκονίου", καρπό της συνεχόμενης προσπάθειας της και των πολυετών σπουδών της. 

Η νεαρή πιανίστρια έχει συμμετάσχει σε masterclasses με διακεκριμένους καθηγητές όπως τους Konstantin Ganev, Julia Ganeva, Aquilles Delle Vigne, France Clidat και με το βραβείο αυτό που κατάφερε να πάρει συνεχίζει την πλούσια μουσική παράδοση της Πάτρας. 

Η βράβευση της έγινε στην αίθουσα τελετών του μεγάρου Χάνσεν, στο πλαίσιο της καθιερωμένης ετήσιας πανηγυρικής συνεδρίασης της Ακαδημίας Αθηνών για την απονομή βραβείων και επαίνων του ιδρύματος για το 2018.

Η ίδια έχει αποκτήσει δίπλωμα πιάνου με Α’ Βραβείο (Ελληνικό Ωδείο/ 2013) και Diplome de Piano (Schola Cantorum de Paris/ 2014) με καθηγήτρια την Αγάθη Λεϊμονή. Έχει αποσπάσει Α’ Βραβείο στον Πανελλήνιο διαγωνισμό πιάνου της Χ.Ο.Ν. (2009, 2010).


Παράλληλα έχει πάρει μέρος σε σεμινάρια στα πλαίσια διεθνών φεστιβάλ και Ακαδημιών (Primavera Pianistica/ Βέλγιο, Διεθνής Ακαδημία Πόρου, Μουσικό Χωριό/ Αγ. Λαυρέντιος Πηλίου).

Έχει συμπράξει με τη Sinfonietta Αθηνών. Υπήρξε βοηθός μαέστρου στις οπερέττες «Η κόρη της καταιγίδος» (Όπερες των Ζητιάνων/ 2013) και «Σατανερί» (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας) του Θ. Σακελλαρίδη. Συμμετείχε στην όπερα για παιδιά » Η Βασίλισσα του χιονιού» του Θ. Αμπαζή (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας).

Το 2009 ξεκίνησε μαθήματα τσέμπαλου με καθηγητή τον Μάρκελλο Χρυσικόπουλο. Έχει συνεργαστεί με την Καμεράτα- Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής και την Camerata Junior. Το 2014 ηχογράφησε για το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.