Μπορεί η Πάτρα να έχει αρκετά προβλήματα και οι συμπεριφορές των πολιτών της να χαρακτηρίζονται ορισμένες φορές από αυτά.

Γκρίνια, διχόνοια, ο καθένας για την πάρτη του και έλλειψη ενδιαφέροντος για το συνολικό καλό, είναι μόνο ορισμένα που μπορεί εύκολα να διαπιστώσει κάποιος, αρκεί να ζήσει για ένα μικρό διάστημα στην Πάτρα. 

Υπάρχει όμως και αγάπη. Πού την συναντάει κάποιος σε αυτή την πόλη; Αυτές τις μέρες για παράδειγμα την συναντάει κάποιος στον "Άρτο της Αγάπης", στην δομή της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών, στο πρόσωπο δεκάδων εθελοντών που υπάρχουν εκεί και βοηθούν καθημερινά στις εργασίες που γίνονται. 

Η δομή σε καθημερινή βάση χρειάζεται να μοιράζει πάνω από 400 μερίδες φαγητού στους ανθρώπους που έχουν βρεθεί σε δυσχερή οικονομική θέση και σιτίζονται μέσα από αυτή. Το να φτιάχνει κανείς τόσες μερίδες φαγητού σε συγκεκριμένη ώρα, καταλαβαίνει εύκολα κάποιος ότι αυτό δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση που μπορούν να την βγάλουν εις πέρας λίγα χέρια. 

Απαιτεί πολλούς ανθρώπους που να έχει ο καθένας τον ρόλο του και να ξέρει τι κάνει, έτσι ώστε οι άνθρωποι που εξυπηρετεί η δομή να έχουν ένα καλομαγειρεμένο φαγητό.

Στον "Άρτο της Αγάπης" συναντάει κάποιος γνωστούς Πατρινούς που έχουν αφήσει για λίγο στην άκρη τις δικές τους δουλειές και έχουν σπεύσει για να βοηθήσουν, σε αυτό το εγχείρημα που απαιτεί μια αφοσίωση και μια πίστη, καθώς γίνεται σταθερά και καθημερινά. 

Άλλος κόβει τη σαλάτα, άλλος κόβει το ψωμί, άλλος πακετάρει τα πράγματα. Οι δύο μάγειροι που απασχολούνται από την δομή έτσι έχουν βρει τους βοηθούς τους που είναι στο πλευρό τους ανιδιοτελώς, χωρίς να πληρώνονται και χωρίς να περιμένουν κάτι από αυτή τους την πράξη.


Δίχως την βοήθεια των εθελοντών είναι σίγουρο, σύμφωνα με τα όσα λένε οι υπεύθυνοι ιερείς της δομής που έχουν αναλάβει από την Ιερά Μητρόπολη, την λειτουργία και την διαχείριση της, ο "Άρτος της Αγάπης", δεν θα μπορούσε να αντεπεξέλθει, στο φιλάνθρωπο έργο του.

Και να σκεφτεί κανείς, ότι οι εθελοντές που βοηθούν τις φιλάνθρωπες δράσεις της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών και των τοπικών της ενοριών της, δεν είναι μόνο αυτοί. Υπάρχουν και άλλοι δεκάδες, σε κάθε ενορία.

Σκεφτείτε μόνο αυτό: Η τοπική εκκλησία μοιράζει καθημερινά γύρω στις 2.000 μερίδες φαγητού. Πόσοι εθελοντές χρειάζονται για να βγει αυτό το έργο εις πέρας; Ο εθελοντισμός, άλλωστε, βρίσκει στο πρόσωπο της φιλανθρωπίας και της αλληλεγγύης, τους πιστούς του φίλους.