Στο πρώτο 20ήμερο του Ιανουαρίου αναμένεται να δημοπρατηθεί η μελέτη για την διαμόρφωση του πολυχώρου στις εγκαταστάσεις του πρώην ΑΣΟ, σε ένα έργο όπου η δημοτική αρχή έχει τη φιλοδοξία ότι θα συμβάλει αποτελεσματικά στην πολιτιστική αναβάθμιση της νότιας Πάτρας και των γειτονιών της περιοχής. 

Είναι ένα έργο που έχει ανάγκη το νότιο διαμέρισμα της Πάτρας, αλλά και γενικότερα η πόλη που αναζητά υποδομές για πολιτιστικές, ψυχαγωγικές και αθλητικές δράσεις. Το έργο του πρώην ΑΣΟ και το κτίριο που θα διαμορφωθεί εκεί, με βάση την μελέτη που έχει σχεδιαστεί, θα περιλαμβάνει χώρους για όλους αυτούς τους τομείς. 

Σύμφωνα με την μελέτη το κτίριο θα είναι χωρισμένο σε τρεις αυτοτελείς λειτουργικές ενότητες. Στον χώρο θεατρικών εκδηλώσεων όπου θα φτιαχτεί ένα θέατρο 325 θέσεων, ικανό για να φιλοξενεί παραστάσεις ξένες, αλλά και παραγωγές του ΔΗΠΕΘΕ, στον χώρο εκθέσεων που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μία μεγάλη αίθουσα για εκθέσεις, εικαστικές δράσεις, επιδείξεις κτλ και στον χώρο ψυχαγωγίας όπου εκεί θα περιλαμβάνονται γήπεδο μπάσκετ - βόλεϊ, αίθουσα διαδικτύου με υπολογιστές, κινηματογράφο αλλά και κυλικείο - καφετέρια.

Κάθε χώρος, με βάση την μελέτη που υπάρχει, θα έχει την δική του αυτοτέλεια και θα είναι διαμορφωμένος με τέτοιον τρόπο ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στον ρόλο του, σε ένα καλαίσθητο περιβάλλον που θα προσελκύει τον επισκέπτη. 

"Είναι ένα έργο που θα βοηθήσει στο να αναδιαμορφωθούν οι περιοχές του νότιου διαμερίσματος της Πάτρας, ένας πολυχώρος που δεν έχει δημιουργηθεί ποτέ σε αυτό το κομμάτι της πόλης και που πιστεύουμε έχουν ανάγκη οι κάτοικοι αφού τους προσφέρει την δυνατότητα να ασχοληθούν με πολιτιστικές, καλλιτεχνικές, ψυχαγωγικές, αλλά και αθλητικές δράσεις" τονίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χρήστος Κορδάς. 

Στόχος του δήμου είναι να καταφέρει να πετύχει μόνος του την λειτουργία και την συντήρηση του πολυχώρου, ανταποκρινόμενος στα έξοδα που θα προκύψουν, θεωρώντας ότι αυτό είναι εφικτό, εφόσον υπάρξει και η ανάλογη κρατική βοήθεια, βαδίζοντας με το παράδειγμα του Παμπελοποννησιακού Σταδίου που κατάφερε να το ανανεώσει λειτουργικά και αισθητικά.