Η επίθεση που δέχτηκε την παραμονή των Χριστουγέννων η εργαζόμενη του αστικού ΚΤΕΛ μέσα στον χώρο του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος, στην Πάτρα, φέρνει και πάλι στο προσκήνιο ένα ζήτημα που κατά καιρούς έχει απασχολήσει τους σπουδαστές, αλλά και τους εκπαιδευτικούς του ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος. 

Οι δύο φύλακες που είναι υπεύθυνοι για να επιτηρούν αυτόν τον τεράστιο χώρο των δεκάδων χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων του ΤΕΙ, δεν επαρκούν. Είναι χαρακτηριστικό το περιστατικό που έγινε την στιγμή που ο φύλακας της κεντρικής πύλης έκανε την συνηθισμένη περιπολία του στις εγκαταστάσεις της κεντρικής πόλης. 

Η κοπέλα ήταν αναγκασμένη να προστατεύσει μόνη της τον εαυτό της από την επίθεση που δέχτηκε από τον άγνωστο άνδρα με την κουκούλα που προσπάθησε να τη ληστέψει και στη συνέχεια να τη βιάσει. Το περιστατικό αυτό δεν είναι μεμονωμένο. Σύμφωνα με σπουδαστές και άτομα που συχνάζουν στον χώρο του ΤΕΙ, συχνά έχουν δει άτομα που δεν έχουν καμία σχέση με το ίδρυμα να πηδούν τα κάγκελα τις νυχτερινές ώρες, προκειμένου να μπουν μέσα. 

Εξάλλου, πριν από το περιστατικό με την κοπέλα, τις προάλλες υπήρξε και ένα ακόμα, όταν τρεις τύποι τα έβαλαν με τον φύλακα στην προσπάθεια τους να μπουν μέσα. Η ανασφάλεια είναι ένα μόνιμο συναίσθημα για τα μέλη της σπουδαστικής κοινότητας του ΤΕΙ που γνωρίζουν καλά το πόσο μεγάλος είναι ο χώρος, την ελλειπή φύλαξη που έχει, αλλά και το πόσο βολικός είναι για αυτούς που θέλουν να προχωρήσουν σε παραβατικές πράξεις, βρίσκοντας εκεί ένα "καταφύγιο". 

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν είναι ανάγκη η διοίκηση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας να φροντίζει για τη μεγαλύτερη ασφάλεια των σπουδαστών του ιδρύματος εντός του χώρου του, ενώ θα πρέπει και η αστυνομία να αυξήσει τις περιπολίες της στην περιοχή, έτσι ώστε να γίνει σαφές στους επιτήδειους ότι ο χώρος αυτός δεν είναι ένα ξέφραγο αμπέλι και ότι υπάρχει φύλαξη.

Διαφορετικά δεν θα αργήσει η στιγμή που περιστατικά σαν και αυτό που συντάραξε την κοινή γνώμη της Πάτρας, θα επαναληφθούν.