H παράταξη "Όραμα για τη Δυτική Αχαΐα", με ανακοίνωσή της αναφέρεται στη γέφυρα της Καλογριάς, η οποία είναι σε κακή κατάσταση, με αποτέλεσμα να αποτελεί κίνδυνο για όσους τη διασχίζουν. Πρόκειται για ένα θέμα που είχε δημοσιοποιήσει και το patrasevents.gr στο παρελθόν, κάνοντας λόγο για ένα σημείο, άκρως επικίνδυνο. Η ανακοίνωση έχει ως εξής: "Με έκπληξη και απορία διαβάσαμε την επιστολή του Ν.Π. Λάττα, ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου Verde al mare στην Καλογριά. Η επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρει: «Το γεφύρι είναι έτοιμο να πέσει με ότι αυτό συνεπάγεται για το κίνδυνο ανθρώπινης ζωής… Να σημειωθεί ότι ο δήμος έχει ενημερωθεί επίσημα από τους τοπικούς φορείς, κατοίκους αλλά και επιχειρήσεις από τις αρχές του 2016».

Μια επιστολή γεμάτη αγανάκτηση, οργή και θυμό. Μια επιστολή που καταγράφει τον κίνδυνο να θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές, μιας και όπως αναφέρεται σε αυτή, το υπεραστικό ΚΤΕΛ μη θέλοντας να ρισκάρει τη διέλευση λεωφορείων από το γεφύρι, διέκοψε τον τερματικό προορισμό στα ξενοδοχεία, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία τουριστών και εργαζομένων. Από το σημείο όμως εξακολουθούν και περνούν λεωφορεία τουριστικών πρακτορείων γεμάτα από τουρίστες και συμπατριώτες μας.

Απορία όλων μας είναι, αλήθεια ελέγχθηκε η καταλληλότητα της γέφυρας για την διέλευση οχημάτων όταν πέραν της καταγγελίας του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, το ΚΤΕΛ διέκοψε τα δρομολόγια του; Τι περιμένει ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας από το 2016; Να συμβεί το μοιραίο; Μήπως πρέπει να ξοδέψει μέρος από το περίφημο κομπόδεμα των 2.000.000,00€, πριν θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές; Πρόκειται για μια ακόμα αδιαφορία, ανικανότητα ή και τα δύο; Τι έγινε και ο ειλικρινής αντιδήμαρχος έργων; Γεμίζει τις τσέπες των συνδημοτών μας με χαλίκι και δεν προλαβαίνει να εξετάσει μια τέτοια καταγγελία;

Δυστυχώς είναι και αυτό ένα δείγμα του πως αντιμετωπίζονται τα προβλήματα των δημοτών, από τη νοικοκυρεμένη  δημοτική αρχή! Ανικανότητα, αδιαφορία, έλλειψη προτεραιοτήτων και προγραμματισμού, έλλειψη ενημέρωσης, απλά ακατάλληλα επικίνδυνη!

Το γεγονός αυτό έρχεται ως συνέχεια πρόσφατου συμβάντος όπου τουρίστρια έπεσε θύμα δαγκώματος αδέσποτων σκύλων και δείχνει με ποιο τρόπο αντιμετωπίζονται από την δημοτική αρχή τα θέματα τουρισμού και ανάπτυξης της περιοχής μας!

Απαιτούμε την άμεση ενημέρωση από το δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας τόσο των συνδημοτών μας όσο και των επιχειρηματιών για την καταλληλότητα της γέφυρας και την λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφαλή της χρήση!

Για τον συνδυασμό μας, «ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΙΑ», η προστασία και η ασφάλεια του δημότη, η ενημέρωση του αλλά και ανάπτυξη της περιοχής μας αποτελούν προγραμματική μας δέσμευση! Η περιοχή μας, η Δυτική Αχαΐα, έχει τεράστιες δυνατότητες, μιας και διαθέτει μια εξαιρετική προίκα αφού στην επικράτειά της εκτός όλων των άλλων υπάρχουν οι μοναδικές παραλίες της. Η προίκα υπάρχει. Η αξιοποίησή της παραμένει το ζητούμενο!

Παράλληλα με την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας, εκεί θα επικεντρώσουμε τις δυνάμεις μας για να μπορέσει να αλλάξει μοίρα αυτός ο τόπος"!