Τα πράγματα που γίνονται για πρώτη φορά, τα μοναδικά και τα ξεχωριστά, εκείνα που "γράφουν" ιστορία, γίνονται πάντα από ανθρώπους που έχουν θέληση, δύναμη και ψυχή για να αλλάξουν τις καταστάσεις. 

Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι και ο Δημήτρης Κώστας. Ο 22χρονος πυγμάχος της Παναχαϊκής πέτυχε κάτι μοναδικό. Έγινε ο πρώτος πυγμάχος με προσθετικό πόδι που κατέβηκε σε επίσημο παιχνίδι πυγμαχίας, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας και τους κανονισμούς της AIBA. 

Συγκεκριμένα, πήρε μέρος στο διεθνές τουρνουά πυγμαχίας "The Unknown Champion", σε αγώνα επίδειξης, φορώντας το προσθετικό του μέλος, κόντρα στο συναθλητή του, Κωνσταντίνο Μάντζαρη. 

Πέτυχε, έτσι, στα 22 του χρόνια κάτι που κανείς άλλος δεν έχει καταφέρει. Ο ίδιος, έχοντας μπροστά του μία πολλά υποσχόμενη καριέρα στην πυγμαχία, με μετάλλια και διακρίσεις, σε πανελλήνια πρωταθλήματα μικρότερης ηλικίας, είχε κατακτήσει το 2016 τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος. 


Όμως σε μία άτυχη στιγμή, σε ένα τροχαίο ατύχημα που είχε με την μηχανή του, τραυματίστηκε σοβαρά, με αποτέλεσμα να χάσει το πόδι του και να ακρωτηριαστεί. Δυνατός, όχι μόνο στο σώμα, αλλά και στην ψυχή, δεν το έβαλε ποτέ κάτω.

Ένα χρόνο μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε, ξεκίνησε και πάλι προπονήσεις με την ομάδα του, την αγαπημένη του Παναχαϊκή, έχοντας πάντα στο πλευρό του τον δάσκαλό του, Νίκο Πλέα, αλλά και τους συμπαίκτες του. 

Μάλιστα, πριν από μερικούς μήνες αγωνίστηκε σε αναγνωρισμένο διεθνές τουρνουά πυγμαχίας. Ο ίδιος είναι αποφασισμένος να συνεχίσει να προπονείται.  Αν υπήρχε το αγώνισμα της πυγμαχίας στην Παραολυμπιάδα η Ελλάδα σίγουρα θα είχε ένα μετάλλιο στο... τσεπάκι της!