Σημαντικό ρόλο στο "ζέσταμα" της αγοράς που παρατηρήθηκε το τριήμερο πριν από την ημέρα των Χριστουγέννων, έπαιξαν, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι έμποροι, οι δράσεις του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας. 

Οι εκδηλώσεις που έγιναν, κινήθηκαν στο πνεύμα των ημερών και έδωσαν τη δυνατότητα στον κόσμο να δει καινούρια πράγματα και να πάρει μέρος στις δράσεις, ζεσταίνοντας έτσι ακόμα περισσότερο το κλίμα και την εορταστική ατμόσφαιρα που επικρατούσε. 

"Οι δράσεις του Εμπορικού Συλλόγου και οι εκδηλώσεις που είχαμε προγραμματίσει στο κέντρο της πόλης αυτές τις μέρες, θεωρούμε ότι έδωσαν ώθηση στον κόσμο και βοήθησαν αρκετά τα καταστήματα στο να δουλέψουν, κάτι που τα περισσότερα από τα μέλη μας διαπίστωσαν στη πράξη" τονίζει ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του συνδικαλιστικού φορέα, Μάκης Μακρής. 

"Υπήρξε κίνηση σημαντική στα καταστήματα και είμαστε ικανοποιημένοι, τόσο από την προσέλευση του κόσμου στα μαγαζιά, όσο και από την ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο κέντρο. Μπορούμε να πούμε ότι είναι η πρώτη εορταστική περίοδος, μετά από αρκετά χρόνια που η αγορά κινείται σε κανονικούς ρυθμούς για αυτή την εποχή και όχι υποτονικούς.

Βέβαια σε αυτό βοήθησαν πολλά και σίγουρα ρόλο έχει παίξει το μέρισμα που μοιράστηκε στον κόσμο, το γεγονός ότι δεν ακούγονται αυτά που λέγονταν τα προηγούμενα χρόνια για κόψιμο μισθών και συντάξεων και έτσι το κοινό έχει πάψει να είναι τόσο διστακτικό στις αγορές του, τουλάχιστον για αυτή την περίοδο". 


Αισιοδοξία για τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς

Η αγορά της Πάτρας ανοίγει και πάλι για τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς, με τις δράσεις του Εμπορικού Συλλόγου να συνεχίζονται και τους έμπορους να αισιοδοξούν για καλύτερα πράγματα. "Υπάρχει μία αισιοδοξία στον εμπορικό κόσμο που πηγάζει σίγουρα από την αναθέρμανση της αγοράς που παρατηρήθηκε πριν από τις μέρες των Χριστουγέννων" τονίζει ο κ. Μακρής και προσθέτει: 

Πιστεύουμε ότι ο κόσμος θα έρθει να ψωνίσει από τα μαγαζιά μας και να κάνει τα δώρα του για τα αγαπημένα του πρόσωπα, ενώ εμείς ως σύλλογος συνεχίζουμε τις δράσεις μας, με κορυφαία τη βράβευση για την ομορφότερη βιτρίνα της πόλης μας".