Ένας από τους πιο αγαπημένους χειμερινούς προορισμούς στην Βόρεια Πελοπόννησο αποτελεί το χωριό των Τρικάλων Κορινθίας που αυτές τις μέρες είναι σχεδόν γεμάτο από επισκέπτες και τουρίστες οι οποίοι έχουν πάει σε αυτό το γραφικό και όμορφο μέρος για να κάνουν γιορτές. 

Τα Τρίκαλα Κορινθίας, στην πραγματικότητα, έχουν αναπτύξει μία σημαντική δυναμική τα τελευταία χρόνια στο χώρο του χειμερινού τουρισμού, με τους κατοίκους να έχουν αξιοποιήσει προς αυτή την κατεύθυνση τα σπίτια και τις περιουσίες τους, κάτι που πλέον έχει αποδώσει. Για αυτό και το μέρος, έχει αρκετό κόσμο, κάθε Σαββατοκύριακο σχεδόν του χειμώνα και όχι μόνο τις γιορτές. 

Αποτελούν το πιο συχνό προορισμό των Αθηναίων που τους αρέσει να κάνουν αποδράσεις στα ορεινά τα Σαββατοκύριακα του χειμώνα, αλλά και πολλών Πατρινών που έχουν ανακαλύψει το μέρος και το επισκέπτονται συχνά, ξέροντας ότι εκεί θα βρουν φιλόξενα καταλύματα, ταβέρνες και όμορφα μέρη για περιηγήσεις στο βουνό. 


Τα Τρίκαλα Κορινθίας δεν αποτελούν απλώς και μόνο ένα χωριό.

Στην ουσία πρόκειται για μία ομάδα χωριών αποτελούμενη από τα Άνω Τρίκαλα, την Μέση Συνοικία Τρικάλων και την Κάτω Συνοικία Τρικάλων, που είναι κτισμένα στις πλαγιές του όρους Κυλλήνη, σε ένα βουνό που αξίζει κανείς να επισκεφτεί τόσο τους χειμερινούς μήνες, όσο και τους μήνες της άνοιξης, αφού έχει ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον που κερδίζει τον τουρίστα - περιηγητή. 

Η γραφικότητα των Τρικάλων Κορινθίας αναδεικνύεται βέβαια αυτές τις μέρες των γιορτών, με τα χωριά να είναι ντυμένα στα λευκά, το χιόνι να έχει  αγκαλιάσει τα γύρω δάση και από τα σπίτια να πνέουν οι καμινάδες των τζακιών. Είναι ένα μέρος που τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς "βουλιάζει" από τον κόσμο και που ασφαλώς δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες του, να ζήσουν τη μαγεία των γιορτών, μακριά από την πόλη, δίπλα στη φύση και στην άγρια ομορφιάς της. 

Δείτε φωτογραφίες που έχουν ανέβει στα socia media τις τελευταίες ημέρες, όπου όλα γύρω είναι στα λευκά.