Αυτό που έχουν καταφέρει οι κάτοικοι του Γηροκομείου και τα μέλη του εκπολιτιστικού συλλόγου της συνοικίας, στην πλατεία Κυδωνιάτη είναι μοναδικό. 

Οι κάτοικοι της συνοικίας μπόρεσαν και μετέτρεψαν την πλατεία της περιοχής τους, στον κατεξοχήν Χριστουγεννιάτικο τόπο της Πάτρας, φτιάχνοντας υπέροχες κατασκευές με τα χέρια τους και δείχνοντας ότι όταν υπάρχει διάθεση και μεράκι όλα τα άλλα περισσεύουν. 

Από το Χριστουγεννιάτικο χωριό που έφτιαξαν τα μέλη του συλλόγου, ξεχωρίζει η φάτνη, τα σπιτάκια με τους λουκουμάδες και τα hot dogs, τα όμορφα δώρα που μπορεί να βρει κανείς εκεί μέσα από το παζάρι που υπάρχει, αλλά και γενικότερα η ατμόσφαιρα που περιμένει τον επισκέπτη, αμιγώς γιορτινή, μαγική, βγαλμένη, μέσα από τα πιο όμορφα όνειρα της παιδικής μας ηλικίας. 

Τα εγκαίνια που έγιναν την Παρασκευή που μας πέρασε είχαν χορωδίες, χορούς, κεράσματα, ρακόμελα, λουκουμάδες και φυσικά παιχνίδια και πολλά παιδικά χαμόγελα. Το Χριστουγεννιάτικο χωριό της πλατείας Κυδωνιάτη στο Γηροκομείο, είναι ένα μέρος που θα πρέπει όλοι μας να επισκεφτούμε τα Χριστούγεννα. 

Δείτε το βίντεο του Δημήτρη Λαμπρόπουλου που ανέβηκε στο Γηροκομείο για χάρη αυτού του μαγικού χωριού: