Ούτε το μισό των αναγκών δεν έχει καλυφθεί ακόμα από τα μέλη του Φωτεινού Αστεριού και τους εθελοντές του, για τις προσφορές τροφίμων και το μοίρασμα στις οικογένειες που βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική θέση, προκειμένου να κάνουν και αυτές Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά. 

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο πρόεδρος του συλλόγου, Χρήστος Σπηλιόπουλος, φέτος οι ανάγκες είναι τόσο μεγάλες, με τον αριθμό των οικογενειών να έχει αυξηθεί τόσο, που τα τρόφιμα που έχουν συγκεντρωθεί, δεν έχουν ξεπεράσει καν το 40% των συνολικών αναγκών. 

"Έχουμε 500 οικογένειες που εξυπηρετούμε, εκ των οποίων όλες τους έχουν μικρά παιδιά. Ο αριθμός αυτός σε επίπεδο ατόμων αναλογεί στις 2.000.

Είναι ένα νούμερο που δεν μπορούμε εύκολα να καλύψουμε, ειδικότερα αυτές τις ημέρες όπου οι ανάγκες είναι μεγάλες, από την άποψη ότι όλες οι οικογένειες έχουν δικαίωμα να κάνουν ένα εορταστικό τραπέζι και να χαρούν τις γιορτές". 

Τα επιδόματα πήγαν για τα χρέη και τις οφειλές

Όπως λέει ο ίδιος το Κοινωνικό Μέρισμα, τα χρήματα από το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης ή τα διάφορα επιδόματα που έχουν δοθεί αυτές τις ημέρες, δεν έχουν βελτιώσει και τόσο την οικονομική κατάσταση των οικογενειών αυτών.

"Είναι χρήματα που, σύμφωνα με τα όσα μας έχουν πει γιατί μιλάμε με αυτές τις οικογένειες και είμαστε σε καθημερινή επαφή, τα έχουν ήδη δώσει για λογαριασμούς και οφειλές που είχαν.

Πήγαν σε λογαριασμούς ενοικίων, ΔΕΗ και τόσων άλλων υποχρεώσεων που έχει ένα νοικοκυριό. Κατά συνέπεια οι οικογένειες αυτές έμειναν χωρίς χρήματα για να κάνουν το εορταστικό τους τραπέζι". 

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε την προσπάθεια

Αυτή τη στιγμή το Φωτεινό Αστέρι έχει μεγάλη ανάγκη από νωπά προϊόντα. Κρέατα, τυριά, γάλατα και άλλα.

"Μακαρόνια και όσπρια έχουμε στο φουλ. Γίνεται όμως μια οικογένεια να κάνει γιορτινό τραπέζι με μακαρόνια και φακές; Δεν είναι κρίμα αυτό;" τονίζει ο Χρήστος Σπηλιόπουλος. Η συγκέντρωση τροφίμων για το Φωτεινό Αστέρι θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες μετά τα Χριστούγεννα. 

Όσοι ενδιαφέρονται να βοηθήσουν στην προσπάθεια μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα: 6981 044 800 ή στο 2611 122 497.