"Ζεστάθηκε" κάπως η αγορά της Πάτρας την Κυριακή, με τον κόσμο να κατεβαίνει στο κέντρο της πόλης και να μπαίνει για αγορές στα καταστήματα, έχοντας κάνει νωρίτερα την έρευνά του και βλέποντας ότι οι βιτρίνες σε όλα σχεδόν τα μαγαζιά είχαν μεγάλες προσφορές που τους προσέλκυαν. 

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, το Σάββατο και η Κυριακή που πέρασαν, ήταν οι μοναδικές έως τώρα ημέρες της εορταστικής περιόδου, όπου έγινε αισθητή και στα ταμεία τους η εμπορική κίνηση. Τις προηγούμενες ημέρες υπήρχε μία αυξημένη κίνηση στην Πάτρα, όμως ο κόσμος δεν αγόραζε και περιοριζόταν στη βόλτα στο κέντρο. 

Πάντως, την Κυριακή, η αγορά λειτούργησε σχεδόν ιδανικά, με τον κόσμο να κατεβαίνει στο κέντρο, να παίρνει μέρος στις εκδηλώσεις του Εμπορικού Συλλόγου και να τον προσελκύει το Χριστουγεννιάτικο χωριό της πλατείας Γεωργίου, ενώ το Αστικό ΚΤΕΛ με έκτακτα δρομολόγια βοήθησε και αυτό στην αύξηση της κίνησης. 

Παραπονεμένα, ωστόσο, έμειναν τα καταστήματα που ήταν εκτός κέντρου, σε συνοικίες της πόλης, αφού εκεί δεν φρόντισε κανείς να προχωρήσει σε δράσεις και εορταστικές εκδηλώσεις.

Όπως και να έχει οι πρώτες εκτιμήσεις για την εορταστική περίοδο που βρίσκεται σε εξέλιξη αναφέρουν ότι ο τζίρος των καταστημάτων έχει κινηθεί σε ένα οριακά καλύτερο επίπεδο σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά, με τις αγορές όμως να παραμένουν μετρημένες και το καταναλωτικό κοινό διστακτικό. 

Εικόνες που απέχουν ακόμα κατά πολύ από αυτές που επικρατούσαν τέτοιες εποχές στην εορταστική αγορά πριν από την κρίση.